Eriksen-assist i Tottenham-nederlag mod Liverpool

Jürgen Klopps tropper slog Tottenham med 2-1 på udebane.

En sejr var afgørende for begge mandskaber forud for lørdagens Premier League-brag mellem Tottenham og Liverpool.

Hjemmeholdet måtte undvære Hugo Lloris og Dele Alli, og det så ud til at kunne mærkes inde på banen. Fejlafleveringer og defensive brølere kendetegende i høj grad Tottenhams spil. Og det var da også Liverpool, der kom klart bedst ud til kampen.

Allerede efter 45 sekunder lå bolden i Tottenhammålet, da Mané kom forrest på et indlæg. Men desværre for gæsterne stod Mané offside i situationen.

Første halvleg var generelt præget af mange halve muligheder, fordi det angribende hold altid smed bolden væk, lige inden det blev rigtig farligt.

Efter 39 minutter lykkedes det dog Liverpool at komme på tavlen. Og naturligvis - fristes man til at sige - skyldtes målet en fejl i Tottenhamforsvaret. Vorm i målet boksede forbi bolden på et hjørnespark, hvorefter den endte bagerst i feltet. Her stod Wijnaldum klar til at heade den i kassen til 1-0. Det var også stillingen ved pausen.

I anden halvleg begyndte hjemmeholdets Lucas Moura er lyse lidt op. Flere flotte soloaktioner fra hans side resulterede i blandt andet et skud på stolpen. Dog stadig intet mål til Tottenham.

Træfsikkerheden var anderledes høj på Liverpools mandskab. Efter 54 minutter slog Mané et fladt indlæg ind mod det lille felt. Her gik forsvar og målmand - igen "naturligvis" - galt af hinanden, og bolden endte lige pludselig for fødderne af Roberto Firmino, der nærmest på målstregen kunne prikke den det sidste stykke i mål.

Tottenham bed mere fra sig i løbet af anden halvleg, men Liverpool lignede hele tiden et hold, der havde styr på det. Firmino måtte dog udgå, efter han fik en albue i hovedet i en løbeduel.

Det lykkedes alligevel Tottenham at få reduceret i opgøret. To minutter inde i anden halvlegs overtid endte et hjørnespark fra Christian Eriksen bagerst i feltet hos Lamela, der tog den ned med brystet, inden han bankede den fladt i mål fra en skarp vinkel til slutresultatet 1-2.

Resultatet betyder, at Liverpool fortsat er ubesejret i Premier League, mens Tottenham nu er seks point bag dagens modstander i tabellen.