• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Morten Jørgensen

Everton risikerer pointstraf efter ulovlig manager-henvendelse

Everton risikerer pointstraf efter ulovlig manager-henvendelse
Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

En ulovlig tilnærmelse fra Everton kan nu føre til, at den engelske klub i værste fald ender med pointfratrækkelse, hvis de ansætter Marco Silva som afløser for Sam Allardyce, der blev fyret onsdag formiddag.

Af Morten Jørgensen

Everton skal igen på managerjagt, og igen lader Marco Silva til at være en seriøs kandidat, men der visse udfordringer at tage stilling til.

Vi skal tilbage til oktober sidste år, hvor Everton skulle finde en afløser for Ronald Koeman, der blev fyret efter en skuffende sæsonstart. Her henvendte Merseyside-klubben sig angiveligt direkte til Marco Silva, som på daværende tidspunkt var manager for Watford.

Læs også: Officielt: Everton fyrer Sam Allardyce

Tilnærmelsen skabte stort postyr i London-klubben, og de indsendte en officiel klage til Premier League, som opfordrede de to klubber til at mægle.

Det skete i april måned, hvor de to engelske klubber mødtes, og her følte Watford, at de fik en forsikring fra Everton om, at klubben ikke ville forsøge at lokke Marco Silva til klubben i løbet af sommeren. Det lader dog ikke til, at Everton nu har i sinde at forholde sig passive i forhold til den portugisiske manager, og det kan ende dyrt.

Hvis Everton vælger at ansætte Marco Silva, vil Watford undersøge alle muligheder for at få Everton straffet på baggrund af tilnærmelserne sidste efteråret. Det skriver den engelske avis, the Telegraph, som samtidig også nævner den straf, som Everton potentielt kan få.

I værste tilfælde kan the Toffees modtage en pointstraf i Premier League, men der er en langt større sandsynlighed for, at de slipper med en bøde, hvis sagen kommer så langt ud.

Everton vil nu forsøge at snakke med Watford i et sidste og desperat forsøg på at undgå en stor straf.

I løbet af de seneste år har Everton i forvejen brugt mange penge på managere. Siden 2016 har klubben punget op med omtrent 150 millioner kroner til Roberto Martinez, Ronald Koeman og nu Sam Allardyce for fyringerne af de tre managere.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus