2016-02-17 15:58
Foto: Polfoto

Få fem bud fra plbold.dk på hvad FC Midtjylland skal gøre rigtigt for at vælte favoritterne fra Manchester United i Europa League.

Manchester United gæster i morgen FC Midtjylland i Herning til det første opgør i knockout-kampene i Europa League.

Louis van Gaals tropper er ikke ligefrem på toppen i denne sæson, men har trods alt spillet flere kampe om ugen hele sæsonen, mens FCM ikke har spillet en gældende kamp siden den 10. december.

Midtjyderne skal uden tvivl spille op til deres bedste i alle 180 minutter, hvis de ikke skal køres over i de to kampe i 1/16-finalerne i Europa League.

Plbold.dk giver her bud på, hvordan FC Midtjylland får succes mod Manchester United.

1. Luk ned for Martial

Hvis Martial er med fra start i Herning, bliver der nok at se til for FCM’s bagkæde. Franskmanden ligger oftest i venstresiden, men spiller formentlig på toppen i morgen, da Wayne Rooney ikke er med. Uanset om han spiller på kanten eller i front, er det en meget bevægelig spiller, der skal holdes ekstra øje med.
Martial er blandt Uniteds bedste spillere i denne sæson, og midtjyderne skal undgå mand-mand-situationer med franskmanden. Martial kan blive et mareridt for FCM-bagkæden med sit hurtige antrit, hvorfor han skal markeres tæt, så man kan undgå, at han bliver retvendt og kommer op i fart.

2. Slå Manchester Uniteds spil i stykker

Der er ingen tvivl om, at Manchester United vil slå FCM, hvis de får lov til at spille i ro og fred. De danske mestre skal presse hårdt og forsøge at slå spillet i stykker. Her får de aggressive 8'ere - formentlig Hassan og Olsson - en vigtig rolle sammen med Sparv, når slaget på midten skal stå. Der skal presses hårdt og aggressivt, når tiden og kræfterne tillader det - ellers bliver det ualmindeligt lange 90 minutter i begge kampe.

3. Dødbolde

Med et aggressivt pres på United kan FCM trække en masse dødbolde, som de blandt andet havde held med i efterårets Europa League-kampe. Manchester United lukkede senest i weekenden to mål ind på standarder mod Sunderland, og FCM er kendt for sine dødbringende dødbolde, der stort set er farlige hver gang. Her kan specielt deres lange indkast blive nøglen til at få taget tempoet ud af kampen og få United presset tilbage på en meget let og effektiv måde. Godt nok mangler FCM Erik Sviatchenko og Morten Duncan i forhold til efterårets kampe, men midtjyderne bør kunne udfordre United på dødboldene.

4. Undgå mange indlæg og dødbolde imod

Godt nok er FCM skarpe på dødbolde - specielt de offensive, men i efterårets Europa League var det flere gange indlæg, der voldte midtjyderne problemer. FCM har i vinterens transfervindue sagt farvel til Sviatchenko, der var FCM's sikreste forsvarskort, hvilket kan blive en akilleshæl. Samtidig er Morten Duncan skiftet til AGF, hvilket igen hæmmer midtjyderne - specielt på de defensive dødbolde. Måske er Manchester United ikke det mest skræmmende hold i luften, men mange bolde i feltet har tidligere været en stor usikkerhed hos FCM, hvorfor danskerne skal forhindre uhensigtsmæssigt mange indlæg for at holde United hen og få tempoet trukket ud af kampen.

5. FCM's kreative kræfter skal blomstre

FC Midtjylland bliver nødt til at angribe i de to kampe, hvis de skal have en chance. Det ligger ikke i FCM's dna at grave sig ned og forsvare eget felt, som forklaret under forrige punkt.
Derfor kommer Pione Sisto og Vaclav Kadlec til at spille en ekstremt afgørende rolle. De har den største mængde x-factor på FCM-mandskabet og kan give Manchester Uniteds backs, der anses for at være Uniteds svageste kort, store problemer, hvis de blomstrer. En velsmurt kontramaskine med Pusic, Hassan, Kadlec og Sisto kan gøre ondt på mange, hvis de møder veloplagte op allerede fra første minut på MCH Arena i morgen.

Torsdagens opgør sparkes i gang klokken 19.00 på MCH Arena i Herning. Returopgøret spilles ugen efter på Old Trafford.

 

SENESTE NYT...
OP | NED