• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Torsten Kjems Hansen

Før A-landsholdet: Morten Wieghorst scorer tv-job

Morten Wieghorst har fået styr på fremtiden inden, han sammen med Kasper Hjulmand overtager styringen af A-landsholdet efter Åge Hareide.

Af Torsten Kjems Hansen

Det er ikke mange uger siden, at Morten Wieghorst blev præsenteret som assistenttræner for det danske landshold, som senest fra sommeren 2020 får Kasper Hjulmand som cheftræner. 

Men nu har den 48-årige tidligere Superliga-træner  - med blandt andet fortid i AaB, AGF og FC Nordsjælland - fået styr på jobsituationen frem mod jobbet med A-landsholdet. 

For Morten Wieghorst træder nemlig ind på holdet hos TV3 Sport, der er en del af Nordic Entertainment Group (NENT). Her er man i gang med at ruste sig til den kommende sæson omkring dækningen af Premier League og Morten Wieghorst er hyret ind som en af to nye eksperter.

Morten Wieghorst får følge af den tidligere Manchester United-spiller Mads Timm, der er selskabets andet nye ekspert-navn til Premier League-holdet. 

Morten Wieghorst kan blandt andet - ud over sin lange spillerkarriere i blandt andet Celtic - også trække på sine erfaringer tiden som assistenttræner i Premier League-klubben Swansea i tiden under Michael Laudrup. 

- Med landstrænerarbejdet et år ude i fremtiden er dette en nærmest perfekt mulighed for mig for i den periode at arbejde med verdens stærkeste og mest intense liga. Jeg ser rigtig meget frem til at fordybe mig i spillet og historierne fra England – og også til at følge de mange stærke danske spillere derovre, siger Morten Wieghorst.

- Jeg husker fra min tid i England ligaen for at være enormt krævende og intens, og det er ikke en tendens, der er blevet mindre tydelig siden da. Der er så meget på spil i England hver eneste weekend. Den nerve og atmosfære er helt unik. Og sidste sæson ryddede de engelske hold jo også bordet ude i Europa, så niveauet bliver bare ikke højere.

Også Mads Timm ser frem til rollen som ekspert hos NENT. 

- Dette er på mange måder et drømmejob for mig, hvor jeg er blevet vist en stor tillid, som jeg vil gøre alt for at leve op til. Jeg glæder mig til at skulle være bindeled mellem seerne og fodbolden, det er en stor opgave, som jeg går ydmygt ind til – og endelig ser jeg frem til at blive en del af så stærkt et hold som TV3 Sports med mange store personligheder. 

- Selvom Premier League igennem årene har fået et mere europæisk udtryk og dermed er blevet mere taktisk, er det stadigvæk den liga, hvor fodboldsjælen for alvor lever, siger Mads Timm.

I forvejen råder NENT over en bred vifte af kommentatorer, der blandt andre tæller Carsten Werge, Niels-Christian Frederiksen, Jan Mølby, Peter Kjær, Martin Jørgensen, Jesper Grønkjær, Per Frimann og Stig Tøfting

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.