Frisparksperle fuldendte comeback for Southampton

Southampton kom bagud, men vendte et truende nederlag til sejr hjemme mod Tottenham.

Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard spillede alle fuld tid, da Eriksen og Tottenham gæstede Southampton i Premier League. Topholdet startede bedst, men på en stærk anden halvleg og en frisparksperle vandt værterne med 2-1.

Tottenham tog taktstokken fra start, og flere gange var især Harry Kane tæt på at komme på tavlen. Det skulle den engelske landsholdsangriber så komme efter 25 minutters spil, da han fra en position meget tæt på offside gjorde det til 1-0.

Dominansen fortsatte frem til pausen, hvor Christian Eriksen var tabte på at sparke et frispark i nettet, men overliggeren stod i vejen, og der blev ikke scoret yderligere i de første 45 minutter.

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl indså, at det der skulle ændres noget, og derfor satte han fra anden halvlegs start både Shane Long og Joshua Sims på banen.Det skulle vise sig at være en god ide, for især Sims, som senest fik Premier League-minutter i april 2018, viste gode takter.

Gradvist overtog værterne momentum, men flere gode muligheder løb ud i sandet for Southampton, som igennem hele sæsonen har haft svært ved at udnytte deres chancer.

Der skulle en stor fejl i Tottenham-forsvaret til. Et fladt indlæg fra Stuart Armstrong røg mellem benene på to modstandere i en situation, hvor især Danny Rose så rigtig skidt ud. Ved bagerste stolpe dukkede højre back Yann Valery op, og han let score for anden kamp i træk.

Værre blev det for det gæstende tophold. Armstrong blev fældet i en kontra i en situation, hvor det måske kunne have været rødt kort til Kyle Walker-Pieters. Southampton følte sig snydt, men på det efterfølgende frispark fik de nok at glæde sig over.

Ligesom Valery scorede James Ward-Prowse i sidste spillerunde, da han scorede et flot frisparksmål. Den bedrift gentog den engelske midtbanespiller lørdag. Det var en sand perle, som Ward-Prowse flot sendte over muren og langt udenfor Hugo Lloris’ rækkevidde.

Sejren betyder, at danskerne i Southampton trækker fra de nederste hold i Premier League, hvor de nu er side om side med Burnley. Desværre for dem vandt Cardiff også lørdag, og derfor er der fortsat kun to point ned til stregen.