• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

Gennembrud i forhandlingerne: Newcastle forventes solgt i denne uge

Gennembrud i forhandlingerne: Newcastle forventes solgt i denne uge
Foto: Getty Images

Den nuværende klubejer, Mike Ashley, forventes at sælge Newcastle United for £300 millioner i løbet af denne uge.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Premier League-klubben, Newcastle United, blev tidligere i denne sæson sat til salg, og klubejeren, Mike Ashley, er nu, efter en længere periode med forhandliner, klar til at overdrage klubben til Amanda Staveley.

Det forventes at deb bye ejer, Amanda Staveley kommer til at betale Mike Ashley lidt over £ 300 millioner (DKK 2,5 milliarder). Ashley købte i sin tid Newcastle United for £133 millioner.

Sports Direct tycoon forventes at udbetale og overdrage klubben til finansminister Amanda Staveley og hendes mysterybackers.

Aftalen, som flere kilder mener har gjort fremskridt ved hemmelige møder i London de seneste par dage, er godt nyt for Newcastles manager, Rafa Benitez.

Han ønsker  sig formentlig en hurtig afklaring, så han kan underskrive aftaler med nye spillere til januar, når transfervinduet åbner igen.

Efter seks ugers forhandlinger menes det, at Mike Ashley endelig har accepteret at et salg er nødvendig, hvilket formentlig vil blive modtaget positivt blandt tilhængere af klubben, som længe har været utilfreds med klubejerens dispositioner.

Ashley mødte efter sigende Staveley på sin foretrukne London-restaurant i sidste uge - efter sigende en klar indikation på at en aftale var på.

Det kan tage en måned eller mere at afslutte formaliteterne, men det er usandsynligt, at den nye ejer ikke får indflydelse allerede i januar.

Ashley har været klubejer i Newcastle i et årti, som har budt på to nedrykning og to oprykninger.

Han har tidligere skabt kontroverser for sin behandling af klub legender som Kevin Keegan og Alan Shearer, og i en periode omdøbte han St James's Park til Sports Direct Arena, hvilket heller ikke faldt i supporternes smag.

Newcastle er i nedrykningsproblemer, og Benitez ønsker flere penge tuil at handle for, end han fik i sommer, og det skal Yorkshire-fødte Staveley hjælpe til med, hvis ambitionerne om at etablere the Geordies som en top otte klub, skal holdes i hævd.

Det forstås, at klubben vil blive kørt som en virksomhed, men at der vil være en pulje af penge tilgængelige for de rigtige spillere, hvis de skulle tilbyde sig. Det vil formetlig glæde Benitez, der har kæmpet for at få sit januarbudget bekræftet af Ashley i de seneste dage.

Staveley har en ledende rolle i den amerikanske investeringsgigant, PCP Capital Partners, og er også økonomisk støttet af midler fra Mellemøsten og Kina for angiveligt op i mod £ 28 milliarder.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus