• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mikkel Sloth

Guardiola giver op: Liverpools dominans bør skabe bekymring

Foto: Getty Images

Manchester Citys manager kaster håndklædet i ringen og giver afkald på mesterskabet. Liverpool er for langt foran - og det er bekymrende

Af Mikkel Sloth

22 point. Så stort er Liverpools hul til ned til Manchester City på andenpladsen efter blot 25 runder af Premier League-sæsonen. Manchester City tabte søndag med 2-0 til Tottenham, og efterfølgende gav manager Pep Guardiola helt og aldeles afkald på drømmen om det tredje mesterskab i træk til de lyseblå fra Manchester.

- Ja. De er for langt foran, de er ustoppelige og har mange point. Nu går vi efter de andre turneringer og efter at kvalificere os til Champions League i næste sæson. Jeg synes, at holdet er godt. Jeg kan lide den måde, mit hold spiller, men det er ikke nok. Vi er langt bagefter, og hullet er for stort. Vi skal gøre det bedre i næste sæson, sagde Guardiola til Sky Sports.

Læs også:Glad Guardiola afviser kritik af spillere: Vi spillede godt

Manchester City har selv prøvet at vinde Premier League med stor margin ned til nummer to, og blandt andet derfor mener Pep Guardiola, at der er grund til bekymring over Liverpools dominans i denne sæson.

- I de sidste to sæsoner har en af Premier Leagues ejer sagt: 'Det må ikke ske igen. Det er ikke godt for Premier League, at Manchester City vinder titlen på den måde (med mange point, red.). Så nu hvor Liverpool gør det, er du nødt til at være bekymret på Premier Leagues vegne, lyder vurderingen fra den spanske manager.

Læs også:Mourinho raser over VAR: Sterling skulle have haft rødt kort

I sidste sæson var både Manchester City og Liverpool langt foran de øvrige konkurrenter, men Pep Guardiolas tropper vandt mesterskabet med blot en enkelt point. Denne sæson er the Citizens dog faldet i niveau, og er derfor sakket langt langt bagud.

De risikerer derfor at se Liverpool vinde mesterskabet allerede i den 31. spillerunde omkring midten af marts, hvis Liverpool ellers vinder deres næste syv kampe. Det er dog ikke urealistisk, for Liverpool har i denne sæson vundet imponerende 24 ud af 25 kampe, og har stadig ikke oplevet at tabe. 

Læs også:Mourinho tager skalp over Guardiola i dramatisk kamp

Læs også:Pep Guardiola: Man vil se mig som en fiasko uden CL-titel

Læs også:Ustoppelige Liverpool satte Højbjergs Southampton på plads i anden halvleg

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.