• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Simon Møbjerg Sørensen

Helenius: Kun Villa ville betale AaBs pris

Helenius: Kun Villa ville betale AaBs pris
Illustration

Mange klubber sværmede om Nicklas Helenius, men i sidste ende var de kun Aston Villa, der bød det, AaB ville have for ham. Det passer den nu tidligere AaB'er glimrende.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Mandag den 1. juli starter Nicklas Helenius' eventyr i Aston Villa. Han kommer til Birmingham med mange uvisheder i bagagen. Hvor skal jeg bo? Hvor skal jeg spille? Hvilket nummer skal jeg spille med?

Det er bare nogle af de spørgsmål, Helenius må stille sig selv, når han drager til England for den første uge at bo på et hotel, inden han, ugen efter, tager på træningslejr med sine nye holdkammerater.

- Det er begyndt at synke ind nu, men det er stadig kæmpe stort, at jeg skal spille i Premier League. Nu glæder jeg mig bare til at starte op på mandag. Jeg ved godt, at jeg skal vænne mig til tempoet og til ligaen til at starte med, men det ved Aston Villa også godt. Jeg skal nok få min chance, siger Nicklas Helenius til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Helenius: Jeg er for god til Superligaen

Gennem længere tid har hollandske og tyske klubber sværmet om Nicklas Helenius. Augsburg og Eintracht Braunschweig var varme på danskeren, men i sidste ende var der ikke noget at vælge imellem, for Aston Villa var de eneste, der bød den pris, AaB ville have. En pris der menes at kunne komme op på to millioner pund - godt 18 millioner kroner - når Helenius har spillet et vist antal kampe.

- Der var andre inde i billedet, men de havde ikke de penge, AaB ville have. Så på den måde var valget let. Men da Aston Villa meldte sig på banen, var jeg hurtigt klar over, at det var det, jeg allerhelst ville. Min agent og jeg kiggede på den samlede pakke, og vi synes, det så godt ud. Der var ikke så meget at tænke over, siger Nicklas Helenius, der derfor heller ikke tog landstræner Morten Olsen eller sin træner Kent Nielsen, der tidligere har spillet i Aston Villa, med på råd.

Den 22-årige dansker kommer over til en helt ny fodboldtilværelse, hvor konkurrenterne til de forreste tre pladser primært hedder Christian Benteke, Andreas Weimann og Gabriel Agbonlahor. Inderst inde kunne Helenius måske gå og håbe på, at storklubberne gør alvor af at slå klørene i Benteke, men hvis det er tilfældet, skjuler han det godt.

- Jeg håber, at han bliver i klubben. Han kunne være en fed spiller at spille sammen med. Aston Villa ser mig også spille på siden, og de ved godt, jeg er en type, der godt kan lide at gå ned og ud i banen. Sådan en type er Benteke faktisk også, og det er den slags typer, de går efter. Der passer jeg ind.

- Vi er mange unge spillere, og manageren ved godt, at vi skal have lidt ekstra hjælp. Han er vant til at have med unge spillere at gøre, og han ved, hvad der skal til. Jeg har haft nogle gode snakke med ham. Først over telefonen, og siden snakkede vi en hel time, da jeg var derovre. Han er en pisse fin fyr og siger tingene lige ud, og han ved godt, at jeg skal bruge lidt tid til at vænne mig til det hele. Men jeg tror på det her, og hvis jeg indimellem kan komme ind i starten, er jeg glad, påpeger Helenius.

Nicklas Helenius nåede at spille 102 kampe og score 40 mål for AaB.

LÆS OGSÅ: Hård PL-start for Okore og Helenius

Superliga

Mere Superliga

Fokus