Højbjerg anfører i Southampton-skuffelse - Schmeichels Leicester fik et point

Southampton tabte tæt bundkamp til Fulham, mens Leicester tog det ene point mod Brighton trods en time med en mand i undertal

Det er ikke tit, at en dansker går forrest, når et hold går på banen i Premier League. Men det skete, da Southampton lørdag var på besøg hos Fulham i et vaskeægte bundbrag, hvor Pierre-Emile Højbjerg bar anførerbindet for gæsterne. Det var dog ikke nok til sejr, da Southampton tabte det tætte opgør med 3-2.

Gæsterne kom ellers foran på et mål af Stuart Armstrong efter 18 minutter. Den føring holdt dog kun et kvarter, hvor Aleksandar Mitrović kunne heade udligningen ind tæt under mål. Ti minutter senere kom Fulham også på 2-1 på mål af tyske André Schürrle.

Southampton bragte balance i regnskabet efter 53 minutter, da Stuart Armstrong scorede sit andet mål i kampen. Men Aleksandar Mitrović ville også være med i den kamp, og blev ligeledes dobbelt målscorer med sin afgørende scoring med cirka en halv time tilbage af kampen.

Dermed ligger de to hold nu lige i tabellen med sølle otte point, og begge hold er dermed stadig en del af den uhyggeligt tætte bundkamp, hvor kun to point adskiller 14.pladsen fra 20-pladsen.

Pierre-Emile Højbjerg var ikke den eneste dansker i aktion denne eftermiddag. Også landsholdsmålmand Kasper Schmeichel var i aktion sammen med Leicester, og her gik det en smule bedre end for Højbjergs Southampton.

Leicester spillede nemlig 1-1 på udebane mod Brighton, men det startede ikke godt for gæsterne. Efter 15 minutters spil kom Brighton nemlig foran 1-0, da Glenn Murray kom højest på et hjørnespark, som Kasper Schmeichel måske kunne have gjort mere ved.

Efter 28 minutter blev det endnu værre for Leicester. James Maddison modtog nemlig sit andet gule kort på kun to minutter, da han prøvede at filme sig til et straffespark. Dermed måtte Leicester spille mere end en time med en mand i undertal.

Heldigvis for holdet og dets danske målmand blev det ikke til nederlag. Med lidt mere en ti minutter tilbage af kampen fik the Foxes tildelt et straffespark, som Jamie Vardy stensikkert omsatte til en udligning og dermed et enkelt point.

Det betyder, at Leicester er placeret på 10.pladsen med 10 point ned til Cardiff under stregen og seks point op til Arsenal på den 5.plads, der giver adgang til Europa.