• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Anders Dehn

Højbjerg lærte af Bayern-stjerner: Okay, sådan bliver man verdens bedste

Foto: Getty Images

Pierre Emile Højbjerg fik en fremragende fodboldopdragelse i Bayern München, mener han selv. Her kunne han stå i lære hos spillere som Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm og Arjen Robben.

Af Anders Dehn

Pierre Emile Højbjerg bestrider et hverv, som få på hans alder får lov til: Han er anfører i en Premier League-klub.

Han er desuden kun 24 år gammel, hvilket gør ham til den yngste kaptajn i den engelske liga. Men selv om han er ung, har han allerede prøvet meget. Gennembrud i Bayern München, udlejninger med begrænset succes, reserveroller i både Tyskland og England.

Men nu har han altså brugt sine erfaringer til at stille sig i spidsen for Premier League aktuelle nummer 10. Højbjerg mener selv, at han fik en fremragende fodboldopdragelse i München.

Læs også:Southampton-boss vil holde længe på Højbjerg

- Jeg bærer noget i mig, jeg kalder det Bayern-DNA. Selv som knægt får man den mentale styrke, den overbevisning, den selvtillid, så når man går på banen, er der kun én vinder. I alle turneringer, uanset hvem modstanderen er, siger Pierre Emile Højbjerg til Bild.

Spillemæssigt lærte han meget af folk som Toni Kroos, Philipp Lahm og Bastian Schweinsteiger. Og generelt viste Bayern Münchens stjerner, hvilken mentalitet der kræves for at nå toppen.

- Mit største forbillede var Bastian Schweinsteiger. Han har for eksempel arbejdet på sine afleveringer igen og igen, selv om han nok var den bedste pasningsspiller på holdet, siger Højbjerg.

Læs også:Højbjerg: Vi mistede måske tålmodigheden

- Til den korte træning om morgenen på kampdage trænede Arjen Robben endda det, som hele fodboldverdenen beundrer ham for. Han fik tre-fire bolde ude i siden, løb med fuld kraft, trak ind i banen og sparkede bolden op i det lange hjørne med venstre ben. Jeg har set sådan nogle episoder og tænkt: "Okay, kun sådan bliver du også den bedste i verden."

Mens Robben og Lahm har stoppet karrieren, spiller Schweinsteiger stadig for Chicago Fire i MLS. Højbjerg er derimod fortsat i Europa, og hans Southampton-hold møder Bournemouth på fredag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus