Højbjerg og Southampton tog fortjent sejr over Aston Villa

Pierre-Emile Højbjerg leverede en god præstation i Southamptons sejr på 2-0 over Aston Villa

Lørdag eftermiddag bød på et vigtigt Premier League-opgør, da Southampton med Pierre-Emile Højbjerg som anfører tog i mod bundholdet Aston Villa. Her skulle Southampton forsøge at lægge yderligere afstand til nedrykningsstregen, mens gæsterne kæmper for at ikke at komme under den.

Det slap Højbjerg og Southampton bedst fra, og danskeren leverede en god præstation i sejren på 2-0.

Southampton pressede på fra første minut og havde blandt andet et forsøg på stolpen. Og efter otte minutter fik de udbytte af det tunge pres, da Shane Long bragte hjemmeholdet foran. Et indlæg fra venstre side ramte den irske angriber på maven, og Long fik på mærkværdig vis dirigeret bolden i mål til 1-0.

Der stod generelt Southampton på det meste i første halvleg, og selvom Aston Villa begyndte at komme bedre med, var det Højbjerg og holdkammeraterne, som dominerede kampen. Aston Villa kunne også takke målmand Pepe Reina for, at de kun var bagud med 1-0 ved pausen.

Aston Villa kom bedre ud til anden halvleg, men Southampton tog hurtigt teten igen. Efter cirka en times spil var der tæt på at falde en danskerscoring, da Pierre-Emile Højbjerg sendte en flot helflugter afsted. Men endnu engang stod Pepe Reina hvor han skulle og forhindrede en fordobling af Southamptons føring.

Efterhånden som Aston Villa pressede mere på for en udligning, gav det Southampton muligheder på omstillingerne. I kampens tillægstid smed Aston Villa alle frem frem på et hjørnespark, og på det efterfølgende kontraangreb kunne Stuart Armstrong sende bolden i et tomt mål til slutresultatet 2-0.

Med sejren har Southampton nu ti point ned til nedrykningsstregen, og ligger på 12.-pladsen. Aston Villa risikerer derimod af komme under nedrykningsstregen, hvis enten West Ham eller Watford vinder deres kampe i denne runde.

Der var også en dansker i aktion i kampen mellem Burnley og Bournemouth, hvor Philip Billing sammen med Bournemouth dog indkasserede et nederlag på 3-0 efter mål af Matěj Vydra, Jay Rodriguez og Dwight McNeil. Dermed er danskerklubben stadig viklet ind i bundkampen, og de riskerer også at ryge under nedrykningsstregen, hvis både West Ham og Watford vinder over henholdsvid Liverpool og Manchester United.

I de to øvrige eftermiddagskampe vandt Crystal Palace samtidig 1-0 over Newcastle, mens Sheffield United og Brighton spillede 1-1. Tidlige lørdag vandt Chelsea London-derbyet mod Tottenham - den kamp kan du læse mere om her.