• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mikkel Sloth

Højbjergs træner vil sikre overlevelse mod Bournemouth

Hvis resultaterne flasker sig kan Southampton sikre sig endnu en sæson i Premier League. Det vil opfylde det store mål for holdets manager, Ralph Hasenhüttl, der overtog klubben på den forkerte side af nedrykningsstregen

Af Mikkel Sloth

Advarselslamperne blinkede meget kraftigt i Southampton i midten af sæsonen, hvor den sydengelske klub lå til at rykke ud af Premier League efter en skuffende efterårssæson. Det betød i starten af december et farvel til manager Mark Hughes og goddag til østrigske Ralph Hasenhüttl, der skulle forsøge at redde klubben fra nedrykning.

Trænerskiftet fik den ønskede effekt, og Southampton begyndte stille og roligt at vinde flere kampe. Blandt andet efter at danske Pierre-Emile Højbjerg blev klubbens anfører og hævede sit niveau under Hasenhüttl ledelse.

Selvom det så skidt ud i december, kan Southampton nu sikre overlevelsen i Premier League. En sejr over Bournemouth i morgen kombineret med alt andet end en Cardiff-sejr over Fulham vil betyde endnu en sæson i den bedste engelske række for the Saints. Og til klubbens hjemmeside fortæller Ralph Hasenhüttl, at holdet håber at kunne udnytte muligheden.

- Vi har en interessant kamp på vores stadion, på St Mary's, og det er fantastisk, at vi kan tage det sidste skridt mod overlevelse. Vi vil gribe denne chance, siger Hasenhüttl og fortsætter:

Vi skal være fokuserede og motiverede til denne hjemmekamp, og vi vil gøre alt for at vinde. Jeg tror, at spillerne ved, det er en stor chance, og jo før vi griber den, jo bedre.

Uafgjort mod Bournemouth kan også vise sig at være nok, hvis Cardiff samtidig taber til Fulham. Der er i øjeblikket seks point mellem Southampton og Cardiff på den forkerte side af nedrykningsstregen med tre kampe tilbage af sæsonen

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.