2016-02-13 18:55
Foto: Polfoto

Andenplads i Premier League med Chelsea, andenplads i Serie A med Roma og selvfølgelig en andenplads i Ligue 1 med Monaco. Bliver til det Premier League-sejr med Leicester, er det så sandeligt fortjent for Claudio Ranieri - Italiens Ove Pedersen.

Der er bare nogle managers, er absolutte verdensmestre i at skabe defensiv kompakthed. Ove Pedersen er det i Danmark, og Claudio Ranieri er et eksempel på en mand, der ligeså er dygtig til at organisere en god defensiv. Måske derfor er det ofte typer som de to herrer, der bliver hevet ind hos klubber, der har det svært. Klubber, der er i problemer. The Guardian beskriver italienerens omdømme på følgende, desuden glimrende måde: 'The Leicester manager has a reputation as a fixer rather than a finisher but his record over 30 years in management suggests that is somewhat unfair'. 

I 2009/10-sæsonen i Serie A vandt Claudio Ranieri flere point per kamp end nogen anden Serie A-manager, men kom på andenpladsen - lige bag José Mourinhos Inter-mandskab, da Roma havde tabt deres to første kampe i sæsonen før de hyrede ham. I 2013/14-sæsonen samlede Ranieris Monaco-hold hele 80 point i Ligue 1 i deres første sæson efter oprykning - det største antal point et hold have formået at hente uden at vinde ligaen - der blev vundet af PSG. Igen - tæt på, men alligevel langt fra. 

På grund af sådanne oplevelser, blev han af José Mourinho beskrevet som 'a nearly man'. En mand, der aldrig får guldet. Den dårlige reaktion blandt fans, eksperter og journalister ved Ranieris ansættelse beskrev, at folk så ham mere som en mand, der blev hentet til King Power Stadium til at redde en klub i ruiner. En klub, hvis unge spillere på en træningslejr i Thailand filmede et orgie. En klub, der lige havde fyet Nigel Pearson - en mand, der havde reddet Leicester fra sikker nedrykning. 

Man forstår da også godt den noget tilbageholdende modtagelse. Før ansættelsen hos Leicester var han blevet fyret som landstræner hos Grækenland, der under hans ledelse havde tabt på hjemmebane til miniputnationen Færøerne. 

Jesper Grønkjær, der spillede under den tidligere Chelsea-manager på Stamford Bridge, fortæller også, at han ikke havde forventet, at Ranieri ville få så utrolig stor succes på King Power Stadium. 

- Jeg så ikke denne sæson komme, og folk, der siger, de gjorde, lyver. På hans alder vil folk måske sige, at han passede bedre til at være landstræner frem for at hoppe tilbage til Premier League, og jeg kan forestille ham, at det gav ham en masse ambition til at modbevise folk, fortæller Grønkjær til the Guardian. 

Fredag udtalte Arsenal-manager Arsene Wenger forud for de to klubbers møde søndag på Emirates Stadium, at det var Leicester, der havde presset på sig. Sådan ser Claudio Ranieri det dog bestemt ikke. 

- Hvorfor skal jeg føle pres? Vi jagter en drøm med vores fans, og ingen skal vække os. På en måde bliver kampen mod Norwich om to uger sværere end denne. Men hver kamp er svær. Der er ingen lette kampe, fortæller han i et stort interview med Daily Mail. 

The Guardian har talt med en masse af spillere, som Claudio Ranieri har været træner for, heriblandt den tidligere Roma-stopper Marco Andreolli, og én ting, der går igen er holdets defensive kompakthed. 

- Da han var hos os arbejdede vi i flere timer på holdets kompakthed. Han vil altid have et hold med sammenhold på banen. Vi spillede mere offensivt fodbold end Leicester, men helt sikkert med defensive fokus. 

Der er mange spændende kampe endnu for Ranieri. Om det bliver til guld er endnu ikke sikkert - men én ting står dog helt klart. Man kan ikke bebrejde Claudio Ranieri et mesterskab. 

SENESTE NYT...
OP | NED