Kæmpe Kelly-fejl kostede for Palace

Danny Ings udnyttede en stor fejl fra Martin Kelly og sikrede Southampton et point i lørdagens opgør mod Crystal Palace.

Crystal Palace vandt på Boxing Day 2-1 over bysbørnene fra West Ham på en sen scoring af Jordan Ayew, men Southampton havde en vel nok endnu større succesoplevelse, da man vandt 2-0 ude over Chelsea.

Det var også hjemmeholdet, der fik den spillemæssigt den bedste start.

Men Crystal Palace har Wilfried Zaha, og den ivorianske kantspiller sørgede efter et kvarter for at spille Maximilian Meyer fri foran Southampton-målet.

Zaha afdriblede to forsvarspillere, inden han spillede bolden skråt tibage til Meyer, der hamrede bolden op i nettaget. Uheldigvis for Meyer og Crystal Palace blev scoringen dog annulleret for offside.

Efterfølgende fik Danny Ings et par mindre muligheder for hjemmeholdet, men ved pausefløjt stod det 0-0 efter en chancefattig første halvleg.

I anden halvleg fik tilskuerne mere underholdning for pengene allerede efter fire minutters spilletid. Et frispark blev slået ind i panden på James Tomkins, der headede kuglen ind via overliggeren.

Crystal Palace var pludselig på vej mod endnu en sejr, og det lignede længe, at det også skulle slutte sådan.

I det 75. minut begik Martin Kelly imidlertid en kæmpe fejl, og en simpel aflevering blev opsnappet af brandvarme Danny Ings, der slap alene igennem med Vicente Guaita. Angriberen udviste stor kølighed og gjorde det til 1-1.

Scoringen gav Southampton energi, og få minutter senere var det lige ved at blive endnu værre for Roy Hodgson og co., da indskiftede Moussa Djenepo fik udfordret Guaita med en fin afslutning ovenpå en formidabel soloaktion.

I de sidste minutter havde James Ward-Prowse ligeledes et farligt frisparksforsøg.

Det sluttede dog med et enkelt point til hvert mandskab. Southampton har derfor 22 point på 15. pladsen, mens Crystal Palace ligger seks placeringer højere med 27 point.