• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League plbold.dk

Kaos i Barcelona: Rasende Messi kan smutte på fri transfer til sommer

Foto: Getty Images

The Guardian skriver, at Lionel Messi, som lige nu er rasende på klubbens sportsdirektør, har en klausul, der gør det muligt at forlade Camp Nou helt gratis til sommer.

Af plbold.dk

Lionel Messi er verdens bedste fodboldspiller, og med den titel følger der også enormt stor magt.

Og nu har Eric Abidal, klubbens sportsdirektør, virkeligt skudt sig selv i foden og ophidset den argentinske troldmand til en sådan grad, at klubledelsen nu bekymrer sig over et mareridtsscenarie, hvor man i værste fald kan miste Lionel Messi på en fri transfer til sommer.

Det skriver The Guardian. Lionel Messi har nemlig en klausul i sin kontrakt, der gør det muligt at forlade Camp Nou på en fri transfer til sommer, hvis verdensstjernen selv beslutter sig for det.

Men hvad har bragt Lionel Messis pis sådan i kog?

Eric Abidal gav tirsdag et interview til spanske Sport, hvor han udtalte følgende:

- Mange spillere var ikke tilfredse med Ernesto Valverde, og derfor gad de ikke arbejde hårdt. Der var også noget galt med relationen mellem træneren og truppen. Som tidligere spiller kunne jeg lugte det, og det fortalte jeg til ledelsen og opfordrede dem til, at der skulle træffes en beslutning.

Den beslutning førte den 13. januar til, at Valverde blev fyret og erstattet af Quique Setien.

Men Abidal havde måske gjort klogest i at tie, for Lionel Messi er bestemt ikke enig med sportsdirektørens udlægning af situationen, som ledte op til fyringen af Valverde.

- Manden i spidsen for det sportlige forklarer, at mange spillere ikke var tilfredse eller arbejdede hårdt, skriver Messi på sin Instagram.

- Jeg bryder mig ærligt talt ikke om disse ting, men jeg synes, at alle skal tage ansvar for sine handlinger og deres egne beslutninger.

- Spillerne skal tage ansvar for det, der sker på banen, mens folkene i den sportslige ledelse også bør tage ansvar og ejerskab for de beslutninger, de tager.

- Til sidst synes jeg, at når man omtaler spillerne, så bør man også nævne dem ved navn, for gør man ikke det, så bliver vi alle smudset til af kommentarerne, som ganske enkelt ikke er sande.

Responsen til Abidal kan også ses som et udtryk for, at Messi er alt andet end tilfreds med franskmandens eget arbejde som sportsdirektør.

Argentineren har tidligere erkendt, at han ønskede, at klubben hentede Neymar tilbage sidste sommer.  Det skete ikke.

Samtidigt har FC Barcelona akut brug for en ny angriber efter en langtidsskade til Luis Suarez, men Abidal havde ikke held med at hente én sidste måned.  I stedet solgte franskmanden og FC Barcelona  to reserveangribere.

Det er kritisk, for tirsdag kom det frem, at Ousmane Dembele nu også er skadet resten af sæsonen, hvilket efterlader de spanske mestre med den mindste A-trup i Champions League.

Skal man tro The Guardian, så er FC Barcelona oprigtigt bange for, om Messi potentielt kunne forlade klubben til sommer, og Sky Sports skriver, at klubpræsident Josep Maria Bartomeu nu holder krisesamtaler med Eric Abidal.

Samtaler, som potentielt kan betyde, at franskmanden bliver nødt til at pakke sine sager og forlade klubben for at redde forholdet til verdensstjernen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus