Klopps håndværk skal redde Liverpool
2016-03-01 10:00
Foto: Polfoto

Det er op til Jürgen Klopp og hans stab at gøre Liverpool til et tophold igen, alt imens rivalerne opruster både på manager- og spillerfronten til næste sæson.

Liverpool FC er fanget i en ærgerlig fælde.  Man kan – groft sagt – ikke vinde noget uden de bedste spillere, og man kan ikke tiltrække de bedste spillere uden at vinde noget. Derudover har klubben ikke samme økonomiske formåen som de rigeste klubber i England. 
 
Det ændrer dog ikke på, at Liverpool har ambitioner om at vende tilbage til den absolutte top, hvor man ifølge historiebøgerne og selvopfattelsen hører til. 
 
For at det kan lade sig gøre, er Liverpool nødt til at overvinde de begrænsninger, som økonomien og den manglende status som topklub sætter. Det er svært i en verden, hvor penge taler, men det er ikke umuligt. 
 
”Leicester City er jo et eksempel på, at man kan komme vældig langt gennem god scouting og en stærk træner, som ved, hvordan man skal organisere sit hold, og i hvilke roller man bruger spillerne bedst. Liverpool kan selvsagt få det samme. Med en klar filosofi og kompetence i transfermarkedet er det muligt at udligne finansiel underlegenhed. Penge hjælper langt hen ad vejen i fodbold, men kompetencer og godt håndværk vejer altid tungere,” siger Tor-Kristian Karlsen, der har været sports- og administrerende direktør i AS Monaco og nu arbejder som scout og rådgiver for en række fodboldklubber.
 
Det vigtigste er, at klubben har en klar plan for, hvordan den skal bevæge sig frem, hvordan holdet skal spille, og hvordan spillere skal rekrutteres. Meget af den opgave hviler på Jürgen Klopp, men han har noget af en opgave foran sig. 
 
Liverpool er i forvejen ni point og fem placeringer væk fra onsdagens modstander, Manchester City, på fjerdepladsen, og klubben kan se frem til øget konkurrence næste år. For selv hvis de gør alt rigtigt, Jürgen Klopp får de spillere, han skal have, og klubben træffer de rigtige beslutninger, udvikler rivalerne sig også. Guardiola bliver ikke den eneste nye manager for en engelsk topklub i næste sæson, og Manchester City bliver ikke den eneste topklub, der tager spenderbukserne i størrelse XL på. Chelsea skal også have ny manager, det samme skal Manchester United formentlig, og klubberne har pengene og behovet for at forstærke sig. 
 
Læs hele analysen Liverpools nuværende situation i Tipsbladet Tirsdag, hvor vi gennemgår klubbens problemer, de positive tendenser og vigtigste opgave i det fremtidige arbejde.
 
 
NYHED!
TIPSBLADET TIRSDAG!
Fra tirsdag 16. februar udkommer Tipsbladet nu også om tirsdagen i en specialudgave på 12 sider. Her varmer vi op til din fodbolduge.
 
Tipsbladet Tirsdag ser frem mod ugens kampe Champions League og Europa League, vi har skarpe interviews forud for afgørende Superliga-kampe og pokalkampe, og vi fortæller baggrundshistorierne og kommer med de overraskende fakta, når landsholdsfodbolden ruller.
 
 
FC Københavns åbne spørgsmål før topbraget i Herning mod FC Midtjylland.
 
Hvor langt Liverpool FC er fra den absolutte, stenrige elite i Premier League.
 
Og Tipsbladets bud på Tottenhams chancer for at vinde Premier League.
 
Plus:
Udlandsdanskernes uge
Fem ting vi glæder os til
Leder: Humlebierne Leicester og SønderjyskE
Spiltips
 
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?