• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League plbold.dk

Klubberne er ramte: PL-spillerne kan blive tvunget til at gå ned i løn

Foto: Getty Images

London Evening Standard skriver, at Premier League-klubberne har diskuteret, hvorvidt Premier League-spillerne kan blive nødsaget til at gå ned i løn i en periode.

Af plbold.dk

Premier League undersøger i øjeblikket muligheden for, om man kan udskyde udbetalingen af løn til spillerne i den bedste engelske række, mens fodbolden er gået i stå på grund af coronakrisen.

Ligeledes kan en lønnedgang til spillerne i en periode også blive en mulighed, og Premier League skulle allerede have nævnt muligheden for Professional Footballers Association, PFA, som repræsenterer spillerne i England og Wales.

Suspenderingen af fodbolden betyder, at Premier League-klubberne ligesom mange andre brancher er ramt finansielt, og der hersker stor usikkerhed om samtlige klubbers økonomi, nu hvor det er usikkert, hvorvidt sæsonen kan spilles færdig eller ej.

Klubberne kommer eksempelvis næppe til at tjene en eneste krone i tv-penge, hvis ikke sæsonen spilles færdigt, da det vil være et brud på aftalen med de broadcasters, som har købt rettighederne.

Det er et skrækeksempel, men en række mindre Premier League-klubber skulle gradvist blive mere og mere bekymrede for, om de finansielt kan overleve suspenderingen af engelsk fodbold.

Gik spillerne med til at gå ned i løn i en periode, ville det måske få situationen til at se noget lysere ud rent økonomisk for klubberne.

I Bundesligaen har spillerne fra Mönchengladbach og senest Bayern München indvilliget i at gå ned i løn.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.