Lækker Rooney-afslutning gav United tiltrængt sejr
Polfoto: Jon Super

Wayne Rooney afgjorde sagerne for Manchester United med en smuk afslutning, som gjorde, at van Gaals tropper vandt deres første kamp i niende forsøg.

Manchester United mod Swansea. En kamp, hvor det angiveligt var do or die for Louis van Gaal. Den hollandske manager skrev i kampprogrammet op til kampen, at Swansea var hans ”spøgelseshold”, fordi han i tre kampe havde tabt alle tre opgør til waliserne. Men The Red Devils startede som lyn og torden.

For der var knap nok spillet et minut, da Herrera og Mata fik kombineret flot sammen, inden den tidligere Athletic-profil kom forbi et par Swansea-spillere og trykkede af. Forsøget blev imidlertid blokeret. 20 minutter var spillet, da anfører Wayne Rooney opsnappede en nedfaldsbold, trak ind i banen, men skød bolden i sidenettet.

Efter en halv times spilletid fik Mata chancen, da Manchester United tog et hurtigt frispark. Spanieren kom ind i feltet og fik afsluttet, men forsøget var ikke noget at gå amok over.  Lige før pausen var det igen Rooney, der var tæt på, da han headede på mål. Fabianski kom dog stille og roligt ned til bolden, da der ikke var så meget saft og kraft i hovedstødet. Holdene gik altså dermed til pause ved stillingen 0-0. Det betød altså, at det var niende kamp i træk, at Manchester United ikke fik scoret et mål.

Anden halvleg var dårlig nok tre minutter gammel, da en vis franskmand gjorde det til 1-0. Anthony Martial. Ashley Young smækkede et indlæg indover til franskmanden, der som en ægte centerforward headede bolden ned i jorden og fortjent satte United i front. Franskmanden brød ud i stor jubel.

Modou Barrow sendte et fremragende indlæg ind i feltet, hvor Gylfi Sigurdsson på tæt hold plantede et hovedstød i venstre side af målet forbi en udspillet David de Gea i Manchester United-målet. En flot afslutning af islændingen på hovedstødet. 1-1 med 20 minutter igen.

Der skulle en genialitet til for at gøre det til 2-1. Det skete, da Martial lavede en fremragende dribling i venstre side. Teenageren trak mod baglinjen, smækkede bolden indover med venstrebenet og så fik Rooney afsluttet med et lækkert svirp.

Swansea havde store muligheder til sidst - blandt andet med et Fabianski-hovedstød til absolut allersidst - men det sluttede med en fortjent sejr til hjemmeholdet, der dermed er på femtepladsen med 33 point. To point op til Tottenham og fjerdepladsen, der imidlertid har spillet en kamp mindre end van Gaals tropper.