• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Landsholdskeeper er tæt på nedrykning: Det er da pissesvært for tiden

Målmand Jonas Lössl ved godt, hvad det er, der venter for ham og Huddersfield. Bare to sejre i sæsonens 31 liga-kampe har holdet fået, og det overlever man ikke i Premier League med. Det har været en svær sæson og en svær tid, men danskeren vil slutte sæsonen godt af, selv om den ender med den ultimative skuffelse.

Af Kenneth Jensen

I sidste sæson leverede Jonas Lössl en af sæsonens bedste redninger på et hovedstød fra Chelseas Andreas Christensen, da han med Huddersfield noget overraskende fik 1-1 ude mod London-klubben i en af sæsonens sidste kampe, og det point var samtidig højdepunktet for "The Terriers", for det betød, at klubben sikrede sig nok en sæson i Englands bedste fodboldrække.

Dengang var det altså en opløftet og glad dansk keeper, der kunne se tilbage på en fantastisk sæson, men et år senere må Jonas Lössl sande, at klubben ikke har kunnet holde niveauet og meget snart ender med den ultimative skuffelse.

Huddersfield ligger med syv runder igen af Premier League-sæsonen sidst med 16 point til redning. Matematisk er klubben ikke rykket ud, men det  er bare et spørgsmål om tid, hvornår det sker. Danskerklubben har bare vundet to kampe i sæsonen.

- Da er da pissesvært for tiden. Det har været hårdt, at vi bare har vundet én kamp siden november. Jeg er professionel, og jeg hader at tabe. Det er forfærdeligt. Vi kæmper på alle de parametre, vi kan, og jeg føler, jeg kan se mig selv i øjnene i forhold til at have gjort alt det, jeg kunne. Det handler både om at trække holdet op i svære tider og arbejde hårdt selv. Man må gøre de ting, man kan. Men vi må desværre også bare sige, at vi kvalitetsmæssigt ikke har været gode nok., siger den danske landsholdskeeper Jonas Lössl til tipsbladet.dk og forklarer:

- Alligevel mærker jeg, at der i omegnen (Huddersfield) stadig er en respekt af det, vi har lavet. "De havde deres run, men ja, de har ikke været gode nok i denne sæson."

- Jeg synes ikke, tonen har vendt sig. Og det vil jeg for alt i verden gøre mit til, at den ikke gør. Folk skal vide, at der ikke sidder en spiller i omklædningsrummet, der ikke vil, at vi bliver oppe. Vi bærer logoet på maven og spiller for det.

Den 30-årige Huddersfield-keeper har selv kontraktudløb til sommer, og Huddersfield har ikke henvendt sig til målmanden, der har en fortid i Mainz, Guingamp og FC Midtjylland. Det fortalte han mandag. Så det trækker op til et exit til sommer.

Selv håber han, at klubben kan regruppere og komme sig over det, der med al sandsynlighed ender med en nedrykning, så Huddersfield hurtigt kan spille med om en oprykning igen. I første omgang handler det dog om at komme godt ud af sæsonen for både Lössl og holdet.

- Det er en svær tid lige nu, men der er efterhånden ved at komme en afklaring over, hvor man spiller i næste sæson. Jeg håber, folk kan smide tøjlerne og bare spille risikofrit og uden pres og bare sige, at vi spiller Premier League hver weekend, og det skal vi fandme nyde. Sådan har jeg det selv, siger Jonas Lössl.

Målmanden, der er født i Kolding, har spillet 28 af 31 Premier League-kampe denne sæson for Huddersfield. I sidste sæson spillede han samtlige kampe.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.