• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Martin Davidsen

Lasse Vibes hektiske start: Svært at være rigtig tilfreds

Lasse Vibes hektiske start: Svært at være rigtig tilfreds
Foto: tipsbladet.dk

Lasse Vibe er ikke helt tilfreds med sin start i Brentford. Primært på grund af holdets dårlige resultater.

Af Martin Davidsen
Lasse Vibe tog i sommer springet fra Allsvenskan-klubben IFK Göteborg til den engelske Championship-klub Brentford. Den engelske klub har store ambitioner om oprykning til Premier League i nær fremtid, men klubben har fået en dårlig start på sæsonen og ligger aktuelt nummer 20 i tabellen.
 
Det har blandt andet kostet et skifte på managerposten, og selvom Vibe har fået godt med spilletid og også er kommet på måltavlen, er han ikke helt tilfreds med sin første tid i England.
 
- Det har været hektisk. Det er altid hektisk at skifte klub og komme i et nyt miljø med mange forandringer. De seneste par ugers resultater overskygger lidt hele perioden. Vi har ikke fået de resultater, som vi gerne ville have haft. Det har også indflydelse på den konklusion, man drager over sin egen indflydelse på holdet og måden at falde til på. Det er svært at være rigtig tilfreds, selvom man har haft noget personlig succes, når holdet ikke har præsteret som forventet. Sådan vil jeg opsummere det, siger Lasse Vibe til tipsbladet.dk.
 
Vibe har oplevet trænerskiftet som positivt for holdet.
 
- Da jeg kom til klubben, kunne jeg godt mærke, at der var mange nye spillere og rutiner, som selvfølgelig skulle køres ind. Der var kommet ny træner, og der var meget, der ikke havde sat sig. Nu er der så kommet et nyt break med endnu en ny træner. Det største skifte er egentlig, at vi nu har fået en engelsk træner. Det betyder, at der for de engelske spillere er kommet lidt ro på. De er kommet tilbage til det, de kender, hvorimod den hollandske stil måske var svær for dem at identificere sig med. Det er det, jeg mærker den største forandring og positivitet. Vi skal finde tilbage til det, der gjorde, at holdet præsterede godt i sidste sæson, siger Lasse Vibe.
 
Skiftet til Brentford er Lasse Vibes tredje store klubskifte siden januar 2012, da han kom til SønderjyskE fra FC Vestsjælland. I sommeren 2013 skiftede han videre til IFK Göteborg, og nu har han taget endnu et skridt op ad rangstigen ved at skifte til Brentford. Hver gang han er skiftet klub, er han gået et niveau op, og hver gang er det lykkedes at tilpasse sig. Det vil han også gøre denne gang, men han erkender, at det ikke sker med lynets hast.
 
- Det er vigtigt, at man erkender, at det tager tid at tilpasse sig. Sådan var det også i Sverige. Jeg var ikke dårlig det første halve år i IFK, men jeg brugte noget tid på at tilvænne mig. Man ser nogle gange, at hvis man får en rigtig god start, kommer der en mellemperiode. I min første tid i Sønderjyske havde jeg også en periode, hvor det gik mindre godt. I Championship bliver jeg udfordret på fysikken og det styrkemæssige, så der er nogle ting, jeg ikke er tilfreds med endnu spillemæssigt. Jeg føler lidt, at jeg kommer til kort i situationer, men jeg vil gerne komme bedre ud af nogle dueller. Det handler om en bevidstgørelse og erkendelse over for sig selv, der gør, at man tør sige det højt, siger Lasse Vibe.
 
- Man skal arbejde med det hver dag, så man over tid kan falde til i spillestilen. Jeg tror så meget på mig selv, at uanset om ligaen er præget af fysik, tempo eller taktik, kan mine spidskompetencer gøre sig gældende, når jeg lige får de andre parametre op på et acceptabelt niveau, tilføjer han.
 
Lasse Vibe går altså ikke i panik, selvom den første tid i Brentford har været hektisk.
 
- Man skal erkende, at det ikke føles lige så fedt første dag til træning i en ny klub, som det gjorde ved de sidste træninger i din gamle klub. Sådan er det altid. Det har jeg vænnet mig til. Første gang er man måske lidt nervøs og tænker, at man ikke slår til. Man kan have lyst til at tage hjem igen, men nu har jeg mere koldt vand i blodet. Det er en del af gamet, jeg tager det stille og roligt. Det tager tid, og så må man over tid bevise sit værd, siger han.
Anbefalede artikler

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.