Leicester vandt sikker sejr over Stoke

Leicester overtager førstepladsen i Premier League med endnu en hjemmesejr.

Begge hold forsøgte at sætte sig på spillet i kampens indledning. Gæsterne fra Stoke forsøgte sig flere gange med lange bolde op af banen, mens værterne fra Leicester i stedet forsøgte at spille tålmodigt og holde på bolden.

Det var hjemmeholdet, som kom frem til halvlegens første chance. Den japanske angriber Shinji Okazaki forsøgte af dreje et indlæg i kassen, men Jack Butland i Stoke-målet fik reddet. Efter en halv time var den japanske angriber igen tæt på at bringe hjemmeholdet i front, men hans afslutning strøg over mål.

Kort før pausen kom den forløsende scoring for hjemmeholdet. Efter et hjørnespark endte bolden hos Daniel Drinkwater, der stod på kanten af feltet. Uden at tænke sparkede han bolden inden bag en chanceløs Jack Butland og The Foxes kunne derfor gå til pausen med en smal føring.

Stoke kom bedre ud til anden halvleg, hvor særlig Xherdan Shaqiri forsøgte at finde plads mellem Leicesters kæder. Efter en time var The Potters tæt på at udligne, da Joselu kom højst på et indlæg. Kasper Schmeichel reddede dog flot.

Bedst som man troede, at Stoke var på vej tilbage i kampen, var det i stedet hjemmeholdets Jamie Vardy, der bragte The Foxes på 2-0. Udeholdet havde ikke noget modsvar og kort før tid lukkede Leonardo Ulloa kampen definitivt med sin scoring til 3-0.

Med sejren overtaer Leicester førstepladsen fra Arsenal, der først spiller mod Chelsea søndag eftermiddag.