• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Morten Gram-Hanssen

Liverpool sikrer sig håneretten med sejr over Manchester United

Foto: Getty Images

Liverpool vandt her til eftermiddag 2-0 over ærkerivalerne fra Manchester United.

Af Morten Gram-Hanssen

Der var lagt i kakkelovnen til et kæmpe brag, da Liverpool her til eftermiddag inviterede Manchester United på besøg på Anfield Road. 

Liverpool startede kampen som fyr og flamme, og United - der var uden Marcus Rashford - havde svært ved at komme op på modstanderens banehalvdel. 

Hjemmeholdet fik sig da også en fortjent føring, da Virgil van Dijk efter knap et kvarter med et kraftfuldt hovedstød bragede Trent Alexander-Arnolds hjørnespark forbi David De Gea i målet. 1-0 til Liverpool. 

Læs også:Ung Brøndby-målmand: Målet er at vogte målet på Brøndby Stadion

Liverpool fastholdte trykket efterfølgende, og det virkede blot som et spørgsmål om tid, før de skulle bringe sig yderligere foran. Kort efter fik de da også bolden i kassen, da Firmino på ganske flot vis drejede et langskud i det fjerne hjørne.

De rasende United-spillere omkredsede efterfølgende dommer Craig Pawson, eftersom De Gea havde fået et skub fra Van Dijk kort før målet. Målet skulle derfor igennem det berygtede VAR-check, som så annullerede målet. 

Liverpool fik faktisk endnu et mål annulleret før pausen, da Wijnaldum efter fremragende opspil lagde bolden udenom De Gea, men hollænderen viste sig på gengivelserne akkurat at være offside. 

Læs også:Zidane bakker op om VAR

Selvom det var United, der skulle jagte, må Liverpool alligevel siges at have domineret forestillingen i både første og anden halvleg. Gæsterne fik etableret et lille pres til allersidst, men de fik ikke udlignet. Derimod lykkedes det Salah at udbygge føringen til 2-0 på et kontraangreb dybt inde overtiden.

Dermed sikrer Liverpool sig håneretten og de tre point - samtidig udbygger de føringen til 16 point ned til Manchester City. United har fortsat fem point op til Chelsea på fjerdepladsen. 

Læs også:Dagens Spilforslag: El-Arabi er brandvarm

Læs også:Svage Atletico taber til Eibar

Læs også:Inspirerende Newcastle slog Chelsea

Superliga

Mere Superliga

Fokus