Liverpool sled tre point hjem mod Crystal Palace

Sadio Mané og Roberto Firmino stod for scoringerne, da Liverpool uden at imponere vandt over Crystal Palace med 2-1

Liverpool var uden en halvskadet Mohamed Salah, da de lørdag eftermiddag skulle forsøge at fortsætte den ubesejrede stime i Premier League. Det lykkedes dog også uden egypteren at hive tre point hjem fra udekampen mod Crystal Palace – men det skete uden på nogen måde at imponere.

Liverpool satte sig fra på kampen fra start, og størstedelen af spillet foregik på Crystal Palaces banehalvdel i kampens indledning. Efterhånden fik hjemmeholdet spist sig ind i opgøret, mens Liverpool havde problemer med at skabe chancer, evnede Crystal Palace at blive farlige af flere omgange.

Særligt på dødbolde viste hjemmeholdet tænder, og det var også efter et frispark, at Crystal Palace troede de tog en på flere måder fortjent få minutter før pausen. Frisparket kom fra næsten nede ved hjørneflaget og fandt vej til James Tomkins på bagerste stolpe, og han kunne let heade bolden i nettet.

Desværre for ham og Crystal Palace havde Jordan Ayew dog i sekundet før målet begået frispark i det lille felt, og derfor blev målet annulleret efter lang tids vurdering af VAR. Derfor gik de to hold til pause ved stillingen 0-0.

Liverpool blev ikke rystet af chokket ved Crystal Palaces annullerede scoring før pausen, og de var i stedet lynhurtige til at svare igen i anden halvleg. Her var der kun spillet et par minutter, da Sadio Mané modtog bolden i feltet og sendte en forkølet afslutning af den. Den gik ind, men først efter at røre både Crystal Palace-målmand Vicente Guaita og begge stolper.

Crystal Palace lagde herefter tryk på for at få en udligning, mens gæsterne fortsatte med at have problemer med at kreere noget offensivt. Det billede begyndte dog efterhånden at ændre sig, og Liverpool udnyttede Crystal Palaces pres til at blive farlige på omstillinger. Her var Roberto Firmino tæt på at fordoble føringen efter 65 minutter, men hans afslutning gik forbi mål

Crystal Palace var fortsat farlige, og særligt fra distancen var de flere gange tæt på. Det var dog ikke med et langskud, da det endelig lykkedes hjemmeholdet at udligne efter 82 minutter. Det var i stedet med en afslutning i straffesparksfeltet, at stjernen Wilfried Zaha fik hul på målbylden med sit første mål i sæsonen.

Glæden var dog kortvarig for Crystal Palace, for kun tre minutter senere svarede Liverpool igen. Efter et hjørnespark opstod der lidt klumbspil i feltet, og bolden endte for fødderne af Roberto Firmino, som stensikkert gav Liverpool føringen på ny.

Wilfried Zaha fik en stor mulighed for at sikre Crystal Palace det ene point, men fra tæt hold bankede han bolden over mål i kampens tillægstid.

Derfor kunne Liverpool trods det sene chok tage tre nye point til samlingen, og de er nu på 37 point efter 13 kampe. Det er otte mere end Kasper Schmeichels Leicester på andenpladsen og hele 12 point mere end Manchester City, som dog først lørdag aften spiller mod Chelsea.

Crystal Palace har fortsat 15 point på 13.-pladsen.