• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Ole Hoffskov

Liverpool stormer mod titlen: Vi kan godt se scener, vi aldrig har set før

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Liverpool FC kan næsten ikke undgå at vinde det engelske mesterskab i denne sæson, og det varmer naturligvis om hjertet på danske Jan Mølby.

Af Ole Hoffskov

Ventetiden ser endelig ud til at være forbi for Liverpool FC.

Ikke siden 1990 har Merseyside-klubben vundet det engelske mesterskab. Det var uhyre tæt på i sidste sæson, og det var uhyre tæt på i 2013/2014-sæsonen, men i begge tilfælde endte det med en lidelseshistorie for Liverpool-tilhængerne. Men nu er lidelserne forbi, ser det ud til.

Mandag vandt LIverpool 3-2 over West Ham, og det var sejr nummer 26 i 27 Premier League-kampe. Forspringet ned til Manchester City er på hele 22 point, og med 11 runder tilbage bør det ikke kunne gå galt. Mesterskabet lander endelig på Anfield.

Og det glæder naturligvis én af storklubbens danske helte. 

- Selvfølgelig er det stort for mig. Der er mange ting, jeg godt kan lide ved den måde, de har gjort det på. Klopp har bygget det op næsten helt fra bunden, og det ser solidt ud. De skaber en intensitet i kampene, som modstanderne har svært ved at klare. Og så er Liverpool bare en stor klub med en stor historie, så jeg tror, der er mange, der hilser dem velkommen tilbage, siger Jan Mølby til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg tror, man vil komme til at se, at det er en kæmpe forløsning. Nu skal titlen lige hjem først, og det ser det ud til, at den kommer. Det ser ud til, at Liverpool vinder Premier League et par runder før slut, og så bliver det en slags æresrunde i fire-fem kampe. Der kan vi godt komme til at se nogle scener, som vi ikke har set, når de andre klubber har vundet et mesterskab. 

Læs også:Stolt Klopp efter comeback: Målene vi scorede var mærkelige

Jan Mølby tørnede ud for Liverpool fra 1984 til 1996, og i dag arbejder han blandt andet som ekspert hos Viasat. Når han tager ekspertbrillerne på, kan han sagtens få øje på, hvorfor Liverpool har været så suveræne i denne sæson.

- De har ingen svagheder. Jürgen Klopp fandt i sin første sæson ud af, hvad man skulle være god til i England. Det er dødbolde i begge felter. Det er fysik, det er intensitet. Man skal have spillere, der kan holde til at spille mange kampe, siger han.

Netop Jürgen Klopp er den helt afgørende brik i Liverpools succes, mener Jan Mølby.

- 75 procent af æren skal tilskrives ham. Det har taget ham tid, men se lige, hvad han har skabt på fire år. Man kan ikke give ham nok credit, siger den tidligere Liverpool-spiller og fortsætter:

- Jeg tror, at Klopp har taget én boks ad gangen, og da det var på plads, begyndte han at købe bedre spillere. Han købte verdens bedste og dyreste målmand (Allisson, red.), og det samme gjorde han med forsvarsspiller (Virgil van Dijk, red.). Det var den eneste måde at løse det problem på. Det sidste problem, han havde, kunne kun penge løse. Nu står han med et hold uden svagheder.

Når det er sagt, kan man som regel altid finde hår i suppen, og det kan Jan Mølby også på det nuværende Liverpool-mandskab.

Læs også:Håbløst drop får Liverpool på rette spor i ny sejr

- De kan godt få nogle bedre midtbanefolk. Nogle, der kan nogle andre ting. Der er ikke mange assists, og der er ikke mange scoringer fra midtbanen. Der kan man blive bedre, så det hele ikke hviler på de tre topangribere, lyder det fra Mølby.

Man plejer at sige, at det sværeste ikke er at nå toppen. Det sværeste er at forblive der. Den danske ekspert er helt overbevist om, at fremtiden tegner meget lys for Liverpool FC.

- Nu bliver klubben engelske mestre – og hvad så? Jeg synes, man allerede kan mærke, at man får adgang til nogle ting. Blandt andet sponsoraftaler. For bare fem år siden var der mange spillere, man ikke kunne lokke til Liverpool. Det er ikke tilfældet nu. Jeg tror, at alle spillere – måske minus Lionel Messi og Cristiano Ronaldo – gerne vil spille for Liverpool og ikke mindst for Jürgen Klopp, slutter Jan Mølby.

Hvis Liverpool FC ikke taber en eneste af de kommende 11 Premier League, vil holdet gå ubesejret i igennem ligaen som det første hold siden Arsenal, der præsterede det i sæsonen 2003/2004. The Gunners høstede 90 point i den sæson - Liverpool FC står allerede noteret for 79 point efter 27 runder. 

Næste opgave for Liverpool FC er på udebane mod bundholdet Watford FC. 

Læs også:Kommende Chelsea-spiller: Lampard var afgørende for mit valg

Læs også:Steven Gerrard vil være Frank Lampards træner-rival

Læs også:Timo Werner flirter med Liverpool: Jeg ville passe godt ind

Superliga

Mere Superliga

Fokus