Mahrez og Sterling afværgede City-pointtab på Goodison

Everton bed fra sig, men måtte til sidst se sig slået med 1-2 af Manchester City i lørdagens Premier League-kamp.

Manchester City var i sidste spillerunde Watford totalt overlegne, da London-mandskabet blev rundbarberet med 8-0 på Etihad Stadium.

I midtugen spillede de engelske mestre sig desuden sikkert videre i Carabao Cuppen efter en 3-0-sejr over Preston, men Pep Guardiolas mandskab skulle komme i større problemer, da Everton lørdag aften tog imod på Goodison Park.

Gabriel Jesus bragte ellers gæsterne planmæssigt i front midt i første halvleg, da han headede et indlæg fra Kevin De Bruyne i nettet.

Men Dominic Calvert-Lewin fik udlignet efter 33 minutter, da Seamus Coleman blev spillet bagom City-forsvaret af Alex Iwobi. Den irske back chippede bolden over Ederson, og ved bagstolpen kunne angriberen pande bolden i kassen.

De flotte Everton-takter fortsatte også efter pausen, og der skulle derfor et genialt frispark fra Riyad Mahrez til for at bringe Manchester City tilbage på sejrskurs. Efter 72 minutter styrede kantspilleren frisparket forbi hjemmeholdets mur og forbi Jordan Pickford. Bolden gik ind ved nederste, venstre hjørne, og så var Guardiolas tropper foran med 1-2.

Målscoren Calvert-Lewin fik ikke længe efter en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet igen, men Ederson var hurtigt ude af sit bur og fik sendt bolden over mål.

Og så kunne Raheem Sterling i stedet udbygge til 1-3 efter 85 minutter. Sergio Agüero sparkede et indlæg ind på Pickford, og bolden havnede for fødderne af kantspilleren, som sparkede hamrede kuglen i mål via overliggeren.

Scoringen blev opgørets sidste, hvorfor City holder snor i Liverpool, som fortsat fører Premier League med fem point.