• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Manchester City vil anke UEFA-dom: En mangelfuld proces

Foto: Getty Images

Manchester City vil anke UEFA-dommen, der har udelukket dem fra Champions League i de kommende to år.

Af Victor Risager

Manchester City er blevet udelukket fra Champions League i de kommende to år. Det har UEFA meddelt fredag aften.

Dommen vil Manchester City dog anke til sportsdomstolen CAS. Det meddeler klubben i en pressemeddelelse, hvori de også kritiserer processen, som har ført til dommen.

Læs også:Manchester City udelukkes fra Champions League

- Manchester City er skuffede, men ikke overraskede over dagens meddelelse fra UEFA. Klubben har altid forudset, at der er behov for at opsøge et uafhængigt organ for upartisk at gennemgå beviserne, skriver klubben og fortsætter:

- I december 2018 lavede UEFA's Chief Investigator en forhåndsvisning af resultatet og sanktionen, som han havde til hensigt at give til Manchester City, inden nogen undersøgelse var påbegyndt. Den efterfølgende mangelfulde og konsekvent lækkede UEFA-proces, han rådede over, har betydet, at der ingen tvivl var om resultatet, han ville levere. Klubben har formelt klaget til UEFA's disciplinærorgan - en klage, der blev valideret ved en CAS-afgørelse.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

- Kort sagt er dette en sag, som er indledt af UEFA, retsforfulgt af UEFA og dømt af UEFA. Med denne nuværende fordomsfulde proces overstået, vil klubben forfølge en upartisk dom så hurtigt som muligt og vil derfor i første omgang indlede en sag ved CAS hurtigst muligt.

Hvis UEFA's dom opretholdes af CAS, vil Manchester City ikke deltage i Champions League i 2020/21-sæsonen og 2021/22-sæsonen. De er dog fortsat med i Champions League i den indeværende sæson, hvor de er i ottendedelsfinalerne. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus