• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Gustav Tornby

Manchester United-legendes hårde ord: Jeg ville smadre Dele Alli

Manchester United-legendes hårde ord: Jeg ville smadre Dele Alli
Foto: Polfoto/Gero Breloer

Hvis han spillede lige nu, så ville Manchester United-legenden smadre Tottenhams Dele Alli, fortæller Bryan Robson.

Af Gustav Tornby

Tottenham-kometen Dele Alli markerede sin femte A-landskamp for England med en glimrende præstation i fredagens kamp mod de forsvarende VM-mestre, Tyskland, i Berlin, hvor Alli efterfølgende blev kåret til kampens spiller. 

I denne sæson har Dele Alli har haft stor succes oven på skiftet fra Championship-klubben MK Dons, og oven på kampen mod Tyskland fortalte den engelske landstræner Roy Hodgson, at der er enormt pres på Wayne Rooney, hvis Manchester United-profilen skal have en plads i startopstillingen til sommerens slutrunde i Frankrig. 

Manchester United-legenden Bryan Robson er dog bekymret for, at Dele Alli nu tiltrækker sig ekstra opmærksomhed og fokus fra modstanderne grundet sin flabede spillestil. Robson har opfordret Tottenham-spilleren til at bevare besindelsen, når han spiller. 

- Hvis jeg spillede mod Alli ville jeg smadre ham, fortalte Bryan Robson til The Daily Mail. 

- Han har en flabet spillestil, hvor han kaster bolden væk, når man vil samle den op, som da han eksempelvis sparkede bolden hen på Emre Can efter Eric Dier havde begået frispark på ham. Det er en del af spillet. Det gør modstanderen sur, irriterer dem. Han bliver et mål for dem nu, fortsætter Robson. 

- Han kommer til at stå over for provokation, spillerne vil gøre deres bedste for at gøre ham sur - om det er ved at nive ham, sparke ham eller endda ved at spytte på ham. Han bliver nødt til at indse, at grunden til, at han får al den opmærksomhed er, fordi modstanderne mener, at han er en god spiller, han er en trussel. De rigtig gode spillere reagerer ikke, og han skal huske på, at hans hold ikke kan bruge ham, hvis han begynder at reagere på de her ting, lyder de hjælpende gloser fra Robson. 

Dele Allis hurtige gennembrud har været sensationelt, eftersom det ikke var forventet, at han skulle spille for Spurs i denne sæson. Selvom Robson anerkender Allis endnu, så har der stadigvæk et stykke til at nå hans potentielle topniveau, mener Robson. 

- Han er kun 19 år, så fysisk har han stadigvæk fire eller fem år til at vokse sig stor. Han kommer til at fylde en del mere og blive stærkere, men en spiller bliver ikke rigtigt moden før han bliver omkring 23. Der er en lang række af spillere, som jeg har set når Dele's stadie og tror, at de allerede har opnået, det de skal. De ender med at smide deres talent væk. De eneste, der gør en forskel er de, der indser: 'Ja, jeg er god, men jeg vil være fantastisk, ikke blot i år, men hvert år', råder Robson. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus