Manchester United sikrer håneretten med derbysejr

Mål af Marcus Rashford og Anthony Martial var nok til at sikre Manchester United sejren over ærkerivalerne Manchester City.

Manchester United sikrede sig håneretten over lokalrivalerne Manchester City lørdag aften.

De to mandskaber mødtes i det såkaldte Manchester-derby, og her var de rødklædte, der løb med sejren og de tre point på Etihad Stadium.

Efter en chancerig start, hvor begge mandskaber havde chancer, fik Manchester Uniteds Marcus Rashford chancen for at sætte gang i målscoringen fra ellevemeterpletten efter 23 minutter. Rashford blev nedlagt af Bernardo Silva i Manchester Citys felt, og og efter en VAR-gennemgang blev straffesparket dømt. Chancen misbrugte den engelske kantspiller ikke, og han satte sikkert bolden i mål.

Få minutter efter var han også tæt på at blive dobbelt målscorer, da han med et forsøg fra kanten af feltet sendte bolden på overliggeren.

I stedet blev det Anthony Martial, der i det 29. minut scorede gæsternes andet mål. Efter samspil med Daniel James sendte franskmanden bolden ind via den nærmeste stolpe.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og efter pausen var det Manchester City, der kom frem til mange chancer, og de fik reduceret få minutter før tid, da Nicolas Otamendi headede bolden i mål efter et hjørnespark.

Der fulgte en intens afslutning, hvor Manchester City jagtede udligningen, men den kom aldrig. Manchester United vandt 2-1.

Sejren sender Manchester United op på femtepladsen i Premier League, mens Manchester City nu har endnu længere op til Liverpool på førstepladsen. Manchester City, der er nummer tre, er nemlig 14 point efter Premier Leagues førerhold.