• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Andreas Arp

Medie: Spurs udser sig dansker som Alderweireld-afløser

Hvis Toby Alderweireld forlader Totteham, har London-klubben angiveligt allerede en erstatning klar. Og han har et rødbedet farvet pas.

Af Andreas Arp

Det er ikke mange dage siden, at Tottenham kunne offentliggøre en kontraktforlængelse med den belgiske midtstopper Toby Alderweireld. 

Som sådan lyder det som en god nyhed, men rent praktisk kan det ende med at betyde, at belgieren forlader London-klubben. Årsagen skal findes i, at Tottenham blot aktiverede en klausul i Alderweirelds kontrakt, der udløb til sommer, sådan at den nu løber til sommeren 2020. 

Læs også: Dansker hitter i Italien: Medie sætter ham på efterårets hold

Den belgiske forsvarsprofil har dog med forlængelsen nu en frikøbsklausul i sin kontrakt fra sommeren 2019, der angiveligt skulle lyde på 25 millioner pund. Og da der formentlig står flere klubber parat til at betale det beløb, kan man mest af alt læse forlængelsen som et tegn på, at Spurs og Alderweireld ikke kunne blive enige om en egentlig forlængelse, og at den her løsning derfor er den eneste, hvor Tottenham kan tjene lidt penge på forsvarsspilleren

Det betyder derfor formentlig også, at Tottenham skal ud efter en afløser, og ham har de angiveligt fundet i italienske Sampdoria. 

Læs også: Spurs forlænger med belgisk forsvarsprofil: Kan alligevel være på vej ud

Han hedder Joachim Andersen og er 22 år. Det skriver den store engelske avis The Independent.

Avisen beretter, at den engelske storklub har set sig lune på danskeren, der særligt har imponeret i dette efterår i Serie A og senest blev hædret med en plads på et stort italiensk medies bud på Efterårets Hold. 

Tottenham ser dog ud til at møde modstand fra både Manchester United og Inter, der også har været meldt interesserede i den unge dansker. Ifølge The Independent vil Joachim Andersen komme til at koste i omegnen af 35 millioner pund - svarende til godt og vel 290 millioner danske kroner. 

Joachim Andersen har spillet 18 kampe i den italienske Serie A for Sampdoria i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus