Mourinho tager skalp over Guardiola i dramatisk kamp

José Mourinhos Tottenham-mandskab hentede i aftes en 2-0 sejr over Manchester City.

Tottenham trak sig sejrrige ud af dagens opgør mod Manchester City, som sluttede 2-0 til værterne.

Manchester City satte sig - som sædvanligt - på spillet i første halvleg, hvor Guardiolas tropper havde flere fine muligheder for at bringe sig i front, hvor Sergio Agüero især burde have kommet på tavlen.

Kort før pausen indtog VAR hovedrollen i kampen, da der blev dømt straffe til Manchester City hele to minutter efter, at Serge Aurier nedlagde Raheem Sterling i feltet. Hugo Lloris reddede dog straffesparket, men så så ud til at begå et nyt straffespark mod Sterling igen lige efter.

VAR-dommerne besluttede dog ikke at give et nyt straffespark, mens flere Tottenham-spillere og José Mourinho appellerede kraftigt for et gult kort for film til Sterling, som allerede var i dommerens bog. Efter 60 minutter kom dommerstaben igen i fokus, da Olexandr Zinchenko fik sit andet gule kort, efter at have stoppet en farlig kontra.

Få minutter senere bragte Tottenham sig så i front - ikke helt i tråd med spil og chancer. Spurs-nyindkøbet, Steven Bergwijn, tæmmede bolden med brystet i feltet og flugtede den så i det fjerne hjørne udenom Ederson i buret. 1-0 til Tottenham.

Tottenham skulle også komme på 2-0 efter 72 minutter ved Heung-min Son. Sydkoreaneren viste sin kynisme med en klinisk afslutning langs jorden.

José Mourinho besejrer således sin gamle rival Pep Guardiola, og henter samtidig tre vigtige point i top 4-striden.