• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Newcastle-dansker skadet i "derby"-nederlag: Et slag på anklen

Newcastle-dansker skadet i
Foto: Newcastle United

55 minutter blev det til for Elias Fritjof Sørensen, der tirsdag aften tabte 0-4 til Sunderlands førstehold. Danskeren blev undervejs skadet, men ventes fortsat at tage med U21-landsholdet til Mexico.

Af Kenneth Jensen

Foran godt 17.000 tilskuere mødte Sunderlands førstehold Newcastle Uniteds reservehold.

De to nordøst engelske rivaler mødtes tirsdag aften i den lille cupturnering Checkatrade Trophy, som Sunderland stiller med førsteholdet i, fordi klubben kun ligger i den tredje bedste række, mens Newcastle som Premier League-hold stiller med reserverne.

Læs også: U21-spillerne skal vise sig frem: DBU arrangerer træningstur til Mexico

Newcastle havde Elias Fritjof Sørensen med fra start, og The Magpies holdt 0-0 frem til pausen, inden balladen startede i anden halvleg, hvor Newcastle lukkede fire mål ind. 0-4 sluttede det for den danske angribers mandskab, men faktisk sluttede Elias Fritjof Sørensens aften, inden opgøret sluttede.

I første halvleg var danskeren i en hård tackling og lå længe på banen med smerter omkring den ene fod. Efter en lidt længere behandling kom danskeren på benene og spillede også i starten af anden halvleg, men efter 55 minutter af opgøret tog Ben Dawson den 19-årige angriber ud, fordi han døjede med efterdønningerne af den tackling i første halvleg.

Skaden forventes ikke at holde Elias Fritjof Sørensen fra at rejse med U21-holdet til Mexico. Der er afrejse torsdag.

- Han er okay, han fik bare et slag på anklen.

- Det er forventet, at han kan flyve med det danske U21-landshold til Mexico, lød det fra U23-træner Ben Dawson efter opgøret til The Chronicle.

Elias Frijof Sørensen viste ved en enkelt lejlighed i opgøret høj klasse - det var kort inden udskiftningen, da han ved stillingen 0-1 snød et par modstandere og lagde an til en afslutning. I stedet spillede han chancen større, da han spillede den fem meter hen til en medspiller, der hukkede på kassen. Bolden blev reddet af Sunderlands keeper, og umiddelbart efter gik Sunderland op og scorede til 2-0.

Opgøret viste også nogle af de mangler, danskeren har. Med ryggen til målet skal han blive bedre til at holde i bolden og få den lagt fint af til medspillerne, så holdet kan holde i bolden og skubbe folk med frem, når der angribes.

Derfor overvejer parterne også fortsat en lejeaftale.

- Det skal være det rette sted at tage på leje - man kunne se styrkerne i dag, og man kunne se, hvor han skal udvikle sig.

- Han har behov for at spille hver eneste uge, og det bedste sted at gå på leje er et sted, hvor der er en erfaren angriber at lære fra, lyder det fra Ben Dawson.

Danskeren har scoret 19 gange i denne sæson i alle turneringer for Newcastle Uniteds reservehold.