Newcastle faldt med ære mod Citys forsvarende mestre

På St. James Park vandt Manchester City 2-0 over Newcastle på et flot mål af David Silva og en Agüero-scoring i overtiden. Men hjemmeholdet havde stor ære af opgøret og fortjente længe det ene point.

Søndag aften var det Manchester Citys tur til at åbne Premier League-sæsonen, og for manager Manuel Pellegrinis vedkommende gjaldt det Newcastle United på St. James Park.

De forsvarende mestre startede kampen flot, og allerede efter tre minutter var det ren utur, at Edin Dzeko ikke fik åbnet målscoringen med en fiks afslutning, men Tim Krul stod godt og reddede skuddet fra bosnieren.

Herfra gik det slag i slag fra Citys side, og efter 39 minutters spil åbnede Manchester City for alvor op for godteposen. Dzeko fik serveret en høj bold fra Yaya Toure og tiltrak sig opmærksomhed fra begge Newcastles midterforsvarere med ryggen til mål.

Da bolden var kommet under kontrol afleverede han køligt bolden med hælen til en fremadstormende David Silva, der sikkert tog et træk og sendte bolden i kassen til en fortjent Manchester City-føring på 1-0.

I anden halvleg kom Newcastle langt bedre med. Emmanuel Riviere, Rolando Aarons og Ayoze havde alle gode tilbud, mens Sissoko fik den helt store chance i overtiden helt fri midt i straffesparksfeltet, men afslutningen blev sendt over mål. Få sekunder senere lukkede og slukkede City alt lys for Newcastle, da Sergio Agüero sendte en ripost fra sin egen afslutning forbi Tim Krul i målet.

Skarpheden manglede bare for alvor for Newcastles offensive kræfter i specielt anden halvleg, og dermed lykkedes det City at ride stormen af og sikre sig de tre point i sæsonens første kamp for begge mandskaber.