De britiske tv-stationer har landet en ny milliardaftale om rettighederne til at vise Premier League.

Svimlende 5,136 milliarder pund. Så meget betaler de britiske tv-stationer for at vise fodbold fra den bedste engelske række i den tv-aftale, der løber frem til 2019. 

Nu er der så landet en ny aftale, der bliver en halv milliard billigere for tv-stationerne, der for sæsonerne 2019-2022 skal punge ud med 4,464 milliarder pund svarende til cirka 37,4 milliarder kroner for rettighederne til at vise Premier League. Det skriver Ekstra Bladet.

Rettighederne deles op i syv forskellige "pakker", der bliver udbudt af Premier League, og som tv-stationerne så kan byde sig ind på. Pakkerne indeholder et bestemt antal kampe på bestemte kamptidspunkter og indeholder også bestemmelser for, hvilken rækkefølge udbyderne må vælge kampe i. 

Den britiske tv-gigant Sky Sports har sikret sig i alt fire af de syv pakker og kommer derfor fremover til at vise 128 kampe per sæson. Inklusiv otte kampe, der fremover vil blive spillet kl. 20.45 lørdag aften. 

BT Sports har sikret sig én pakke, mens de to resterende fortsat er til salg. 

Den nuværende tv-aftale er den historisk dyreste og har efter sigende været en af flere årsager til, at lønninger og transfersummer i Premier League er blevet presset op. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

SENESTE NYT...
OP | NED