Philip Billing scorede i Bournemouths vigtige sejr i bundopgør

Danske Philip Billing stod for kampens første mål, da Bournemouth tog tre vigtige point til bundopgøret i Premier League. Flere andre bundhold smed samtidig point

Der er som altid en heftig bundkamp i gang i Premier League, hvor flere hold kæmper for at undgå nedrykning. Heriblandt Bournemouth og Aston Villa, som i dag krydsede klinger på førstnævntes hjemmebane. Her blev en dansker en af de store helte, da Bournemouth tog tre meget vigtige point.

Midtbanespilleren Philip Billing stod nemlig for kampens første mål efter 37 minutter. Her dukkede danskeren op i feltet, og han kunne på Dan Gosling flotte oplæg bringe hjemmeholdet foran med en iskold inderside. Det var Billings første mål for Bournemouth i Premier League siden sommerskiftet fra Huddersfield.

Hollandske Nathan Aké bragte Bournemouth foran 2-0, men i fem minutter efter pausen gjorde Jefferson Lerma det svært for sine holdkammerater, da han modtog sit andet gule kort. Dermed måtte Bournemouth spille 40 minutter med en mand i undertal, men det lykkedes trods en scoring fra Aston Villas Mbwana Samatta for hjemmeholdet at køre en 2-1-sejr hjem.

De er dermed på 16.-pladsen med 26 point, to flere end West Ham på den forkerte side af nedrykningsstregen og op på siden af Brighton. Netop West Ham og Brighton spillede også bundkamp denne lørdag. Her sluttede den dramatiske kamp 3-3, efter West Ham undervejs ellers var foran med 3-1.

Af de øvrige bundhold smed også bundproppen Norwich point, da de spillede 1-1 på udebane mod Newcastle, mens Watford på næstsidstepladsen tabte med 3-2 til Everton i et dramatisk opgør, som bød på et rødt kort til Everton, som ikke desto mindre tog sejren på et mål i sidste minut af Theo Walcott.

Sheffield United fortsatte deres imponerende sæson som oprykker, da de vandt med 1-0 på udebane over Crystal Palace, og dermed overtog den femteplads, som giver adgang til Europa League. De kan dog miste den igen, hvis Manchester United vinder lørdagens sidste Premier League-kamp mod Wolverhampton.

Samtidig med ovennævnte bundopgør vandt Liverpool med 4-0 over Pierre-Emile Højbjerg og Southampton, mens Kasper Schmeichels Leicester spillede 2-2 mod Andreas Christensens Chelsea i lørdagens tidlige kamp.