• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Ole Hoffskov

Pierre-Emile Højbjerg: Jeg synes, jeg bærer anførerbindet godt

Foto: Getty Images

Pierre-Emile Højbjerg er en stolt anfører for Premier League-klubben Southampton FC:

Af Ole Hoffskov

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg tørner til dagligt ud for Southampton FC i Premier League. Det har han gjort siden 2016, og i en lang periode i 2017 havde danskeren svært ved at spille sig på holdet i den sydengelske klub, men det hører for alvor fortiden nu.

Nu spiller Pierre-Emile Højbjerg hver gang, og han bærer anførerbindet for den engelske klub, der har så stolte traditioner, men i en årrække har været i problemer.

I de seneste to sæsoner er Southampton kun lige akkurat overlevet i Premier League, og efter otte spillerunder i denne sæson er holdet på 17. pladsen lige over nedrykningsstregen. De seneste tre kampe er blevet tabt.

- Rent pointmæssigt går det op og ned. Vi har det med at score point i stimer, og så har vi det med at gøre det svært for os selv i starten af sæsonen. Det, der altid har været kendetegnende, er, at vi kommer godt tilbage, og vi har aldrig givet op. Men man vil helst ikke stå i en situation, hvor man er nedrykningstruet, så vi håber, at denne sæson skal være lidt mindre stressende på den front, siger Pierre-Emile Højbjerg til tipsbladet.dk og tilføjer:

- For mig personligt synes jeg, det går godt rent spillemæssigt. Jeg får sat mit præg på tingene, er dominerende i Premier League-kampene, og det giver noget selvtillid. Det lærer jeg en masse af.

Danskeren har været anfører for Southampton i næsten et år, og det er et skulderklap, han tager meget alvorligt.

- Jeg synes, det er fantastisk at være anfører. Det er en god anerkendelse, og det medfører et stort ansvar, men det falder mig meget naturligt. Jeg føler, jeg vokser med ansvaret, og jeg er stolt over at stå med det. Jeg synes, jeg bærer det godt, og jeg tager hånd om det med stor ære, lyder det fra Højbjerg.

Pierre-Emile Højbjerg har en fortid i Bayern München, FC Augsburg og Schalke 04. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus