Premier League Torsten Kjems Hansen

PL-dansker langer ud efter sundhedsminister: Det er en direkte hetz

Foto: Getty Images

Jonas Lössl er langt fra tilfreds med den engelske sundhedsministers udtalelser om Premier League-spillernes løn.

Af Torsten Kjems Hansen

I England har Premier League-spillernes løn været til flittig debat under corona-krisen. En debat som sundhedsminister Matt Hancock og andre politikere bragte på bane, da det fra politisk side foreslog, at alle spillere i ligaen skulle gå 30 procent ned i løn i op til 12 måneder for at sikre klubbens administrative ansatte lønnen.

- Alle bør gøre sit, og det gælder også Premier League-spillerne.

- Taget i betragtning af, hvad mange har ofret, blandt andre nogle af mine kolleger i sundhedsvæsenet, der har betalt den ultimative pris ved at tage på arbejde og ende med at blive smittet og dø, så er det første, Premier League-spillere kan gøre, at hjælpe til. Gå ned i løn og gør dit (for at hjælpe, red.), lød det blandt andet fra sundhedsministeren.

Premier League-spillerne og spillerforeningen var alt andet end begejstrede og pegede i retning af, at hvis det det tiltag skulle føres ud i livet, ville det blandt andet koste den britiske stat op mod 1,7 milliarder kroner. 

Siden præsenterede spillerne forleden en samlet kampagne under hashtagget #PlayersTogether.
Der er tale om en kampagne, der skal skaffe økonomiske midler til det trængte britiske sundhedsvæsen, og uddele dem der, 'hvor der er mest brug for dem'.
Danske Jonas Lössl, der er ejet af Everton er med i kampagnen men har til gengæld ikke meget til overs for den britiske sundhedsminister, Matt Hancock.

- Det er uhørt at lave sådan en udtalelse, som er en hetz direkte i mod os.

- Jeg synes ikke, det hænger sammen at gå direkte at gå efter en afgrænset del af de økonomiske system, der i forvejen er rigtig god for  den britiske økonomi. Der har du nogle andre midler at bruge som minister og som stat.

- Det er mig uforstående, at man ikke vælger at justere på topskatten, hvis det er man gerne vil have fat i nogle ting. På den måde får du fat i en bredere del - det er ikke kun fodboldspillere, der tjener mange penge, siger Jonas Lössl til Discovery-programmet Get In

Jonas Lössl er i øjeblikket lejet ud til Huddersfield.