• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Premier League-klubber afviser at spille på neutral grund

Foto: Getty Images

Ingen af de 20 klubber i Premier League ønsker at spille på neutral grund, lyder det nu.

Af Kenneth Jensen

Mens Bundesligaen i Tyskland vender tilbage i den kommende weekend, og Superligaen starter op igen den 28. maj, er det stadig usikkert, om den engelske Premier League kommer i gang igen.

Forslaget har gået på at sætte den engelske liga i gang i midten af juni med kampe på neutral grund, men den tanke skyder Premier League-klubberne nu reelt ned.

Problemet i England er, at 14 af 20 klubber skal være enige, før man kan stemme noget igennem. Og indtil videre har de nederste klubber afvist at gå med på ideen om at færdiggøre sæsonen på neutral grund. Mest af alt, fordi de holder fast i, at de ikke kan rykkes ned, hvis sæsonen ikke spilles til ende.

Læs også:Engelsk ligachef frygter kaos: Det kan blive meget grimt

Det har været regeringens ønske at spille på neutral grund, fordi der blandt andet er stadions i England, der ligger centralt i store byer. Så det er simpelthen et spørgsmål om, at man vil undgå, at folk mødes ude foran stadion.

Hidtil har det lydt, at det kun var bundklubberne, der ikke ønskede at spille de sidste ni-ti runder på neutral bane, men nu melder Premier Leagues øverste chef, at det er samtlige 20 klubber, der reelt er imod.

- Alle vil foretrække at spille hjemme og ude, hvis det er muligt. Og jeg tror, at det er tydeligt, at der er nogle klubber, det er mere vigtigt for end andre. 

Læs også:Snyder konkurrenterne: Manchester United snublende nær køb af 16-årig

- Det er en løbende dialog, og vi taler naturligvis med myndighederne om situationen, og hvordan vi kan få Premier League tilbage, siger bestyrelsesformanden for Premier League, Richard Masters.

Så nu skal Premier League-chefen i yderligere dialog med den engelske regering for at finde ud af, om der kan laves en anden løsning end den, som Premier League-klubberne ikke kan blive enige om.

Brighton er en af de klubber, der helt åbent har fortalt, at man er imod muligheden med at færdiggøre sæsonen på neutral grund, da det ændrer turneringens natur.

Det engelske fodboldforbund sendte tidligere mandag et signal til Premier League og sagde, at selv hvis sæsonen bliver annulleret, skal der findes tre nedrykkere fra den bedste engelske række.

Læs også:Divisionsforeningen sigter efter genstart 29. maj

Læs også:Enighed blandt klubberne: Serie A skal færdigspilles

Læs også:Medie: Premier League-klub begynder delvist på træningen igen

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus