• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Premier League-oprykker henter dansk keeper på en lejeaftale

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske målmand Jonas Lössl skifter tyske Mainz ud med Premier League og Huddersfield.

Af Kenneth Jensen og Nicolai Dupont

Mainz-købet af målmand René Adler fra HSV var et vink med en vognstang til den danske målmand Jonas Lössl.

Den 28-årige danske landsholdsmålmand, der blev hentet i Guingamp for et år siden, er ikke længere nummer et i Bundeligaklubben, og det har han taget konsekvensen af.
Således er målmanden, der ud over Mainz og Guingamp også har en fortid i FC Midtjylland, netop blevet præsenteret i Premier League-klubben Huddersfield på en lejeaftale, der gælder for den kommende sæson.

Dermed får Jonas Lössl en fremragnede mulighed for at vise sig frem i den engelske Premier League, hvor han for Huddersfield er tiltænkt en plads som nummer et i målet.

Derudover bliver Jonas Lössl også holdkammeret med midtbanespiller Philip Billing, og de to skal være med til at sikre, at Huddersfield overlever i Premier League, selv om klubben budgetmæssigt ikke har meget at bruge af i konkurrence med de andre klubber. De har dog en dygtig ung manager i tyske David Wagner, der er tidligere træner for Dortmunds andethold og gerne vil spille i samme stil som Jürgen Klopp - altså med et højt genpres.

I sidste sæson stod Jonas Lössl en blandet sæson for Mainz. I 34 kampe for Bundesliga-klubben lukkede han 61 mål ind, men det var til dels også bag et forsvar, der havde store problemer. Den danske målmand har stadig to år igen af den permanente aftale med Mainz, så om et år skal han igen finde ud af, hvad der skal ske.

Huddersfield sluttede som nummer fem i the Championship i sidste sæson og kom dermed i playoff om oprykning, og her endte med den ultimative triumf efter en sejr på Wembley over Reading i slutmaj.

Superliga

Mere Superliga

Fokus