• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Torsten Kjems Hansen

Premier League: Tæver Manchester United Mourinhos Tottenham igen?

Foto: Getty Images

Vi er klar med optakts-punkter til fredagens storkamp i Premier League, der endelig er tilbage.

Af Torsten Kjems Hansen

Genåbningen af Premier League blev tyvstartet allerede onsdag med to udsatte kampe. Men nu gælder det spillerunde 30, der er meget længe ventet. 

Manchester United var stærke og godt kørende inden suspenederingen af Premier League blev en realitet. Modsat var Tottenham alt andet end gode, og de to klubber byttede da også plads i forhold til jagten på top 4 og Champions League. 

Manchester United har spillet sig helt frem som nummer fem, mens Tottenham er dumpet ned som nummer otte. Der er kun fire point, der adskiller de to klubber, så det er dyrebare point, der er i spil til denne omgang fredags-underholdning. 

Vi varmer op til Tottenham - Manchester United med en stribe punkter, der giver et fremragende oprids af historikken omkring de to klubbers præstationer.

Her optakts-punkterne til Tottenham - Manchester United:

- Tottenham har tabt de seneste to møder med Manchester United I Premier League. Senest det er blevet til tre nederlag I træk til Manchester United er tilbage I 2010

- Manchester United kan for første gang i mange år vinde to udekampe i træk mod Tottenham. Senest det skete ligger tilbage til 2001-07, hvor det blev til hele seks United-sejre i træk ude over Tottenham

- Manchester United har i Premier League-historien vundet på samtlige stadions i London – det har kun tre andre klubber også præsteret: Chelsea, Liverpool og Tottenham. Men nyt land kan erobres fredag, da det er første United-besøg på Tottenham Hotspur Stadium

- Tottenham har aldrig vundet en betydningsfuld kamp i juni. Tilbage i 1947 blev det til 1-1 mod Barnsley, I 1995 tabte man med 2-0 til Luzern i den hedengangne Intertoto Cup og senest tabte Tottenham Champions League-finalen med 2-0 til Liverpool i juni 2019.

- Manchester Uniteds eneste hidtidige betydningsfulde kampe I juni ligger tilbage til 1965 ved Fairs Cup, hvor det blev til to nederlag til Ferencváros.

Læs også:Forventede startopstillinger: Fredagens to Premier League-kampe

- Inden corona-nedlukningen af Premier League tabte Tottenham hjemme med 2-3 til Wolverhampton. Den seneste gang, Tottenham har tabt to I træk på eget græs ligger tilbage til januar 2019, da holdet tabte til…Wolverhampton og Manchester United.

- Manchester United er ubesejret i de seneste fem Premier League-kampe – tre sejre og to uafgjorte. I fire af kampene holdt United målet rent, hvilket er lige så mange, som United præsterede i de 35 foregående ligakampe.

- Ingen andre hold har præsteret færre clean sheets end Tottenham i denne sæson. Det er blevet til sølle fire clean sheets af Tottenham. Den seneste gang, at Tottenham efter 29 spillerunder har præsteret så få clean sheets ligger tilbage til 2006-07. Dengang lukkede holdet også mål ind i 30. spillerunde.

- Tottenham har i snit 12,1 afslutninger pr. kamp i denne sæson, hvilket er det laveste snit siden 1997-98. Omvendt er scorings-konverteringen på 13,4 procent, hvilket ikke har ligget højere siden 1997-98. Så ikke så mange afslutninger – men til gengæld mere skarphed.

- Tottenham-manager José Mourinho har tabt alle tre liga-kampe mod sine tidligere arbejdsgivere – to gange til Chelsea og en gang til Manchester United. Inden da havde han kun tabt to af 16 møder med sine tidligere arbejdsgivere i England og Portugal.

- Manchester Uniteds Bruno Fernandes, der blev hentet til klubben i januars transfervindue, har været siden sin debut været involveret i flere mål end nogen andre på holdet – to scoringer og tre assists. Ud over det har Fernandes også skabt flest chancer med 11 af slagsen og haft flest afslutninger med 19. Han må være i kategorien ”one  to watch” til fredagens kamp.

Læs også:Spilforslag til Premier League: Tottenham og Manchester United med ro på

Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten

Stillingen i Bundesligaen:

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus