• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kristian Porse

Pukki forklarer storform: Havde fire sæsoner i Brøndby som var altafgørende

Foto: Getty Images

Teemu Pukki har fået en fremragende start på Premier League-sæsonen med fire mål efter to kampe. Den tidligere Brøndby-spiller forklarer i et interview med Daily Mail, at tiden på vestegnen har været altafgørende for ham.

Af Kristian Porse

Det er kun lidt over et år siden, at Teemu Pukki havde sin daglige gang i den danske Superliga. Nu er han at finde på en helt anden hylde. For efter han skiftede til den daværende Championship-klub, Norwich, er det kun gået en vej for Pukki og klubben. 

De befinder sig nemlig i Premier League, efter de sikrede direkte oprykning fra Championship i den forgangne sæson med Pukki som topscorer i ligaen. Og som om det ikke var nok, så har Norwich og Pukki fået en forrygende start på Premier League med tre point efter to kampe, hvoraf nederlaget var på udebane mod Liverpool. Pukki har allerede scoret fire mål i de to kampe, og angriberen er dermed på en delt førsteplads på topscorerlisten sammen med Raheem Sterling. 

Selvom den 29-årige finne i øjeblikket er på alles læber, så glemmer han ikke, hvor han kommer fra. I et interview med Daily Mail forklarer han nemlig, at tiden i Brøndby var altafgørende for ham, da Alexander Zorniger blandt andet lærte ham, at defensivt arbejde betaler sig. 

- Før jeg kom hertil, havde jeg fire sæsoner i Brøndby, som var altafgørende for mig. Især mentalt. I de to første sæsoner scorede jeg ni mål i begge sæsoner. Herefter fik vi en ny træner, Alexander Zorniger. En tysk mand. I de næste to sæsoner scorede jeg henholdsvis 20 og 17 mål. Han tiltrak spillerne, han fik os i form, og jeg lærte, at defensivt arbejde var godt for mig, siger han ifølge Daily Mail. 

Yderligere afslører Pukki, at han var tæt på at blive i Brøndby, inden han i sidste ende forlod klubben til fordel for Norwich. 

- Nogle hold have haft spejdere til at se på mig sæsonen før (16/17). De forsøgte at hente mig, men vi gjorde godt, og Brøndby ville holde fast i truppen. Brøndby tilbød mig en ny kontrakt, men jeg ville gerne se, hvad der var af muligheder i sommeren. De ville have, at jeg blev, og jeg var også tæt på at blive, fordi virkelig godt kunne lide at være der. Men i sidste ende ville jeg opleve noget nyt. Det er årsagen til, at jeg forlod Brøndby og tog til England, siger han. 

Teemu Pukki og Norwich skal igen i aktion lørdag, hvor de tager imod Chelsea hjemme på Carrow Road kl. 13:30. 

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus