• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Rasmus Ankersen: Championship er den mest uretfærdige liga i verden

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske sportsdirektør i Brentford fortæller i et stort interview med TalkSport om Brentfords præstationer, og hvordan han mener, at det er sværere at sikre en plads i Premier League end at forblive der.

Af Kenneth Jensen

Der resterer bare 18 runder af the Championship i England, og Thomas Frank, Brian Riemer og resten af den lille London-klub Brentford kan se på en tabel, hvor man aktuelt er nummer fem, en plads der ved sæsonafslutningen udløser en plads om playoff til Premier League.

Der er bare fem point op til Leeds, der ligger på en direkte oprykningsplads, og i det hele taget har Brentford efter en resultatmæssig svag start vist store kvaliteter og fået mange stærke resultater de seneste måneder.

De gode præstationer har også gjort London-klubben interessant for de store medier, for de kan også se, at klubben leverer til mere, end den reelt burde. Økonomien er ikke stor i Brentford, og tilskuere er der heller ikke mange af, men man tænker ud af boksen, og klubben tør gå andre veje.

Det har givet succes, og danske Rasmus Ankersen forklarer i et stort interview med TalkSport, hvorfor det går Brentford, der er trænet af Thomas Frank, så godt.

- Nøglen er, at man skal identificere talent i markedet, udvikle det og sælge det for profit, så man bygger mere og mere værdi i truppen og bliver ved med at øge kvaliteten af truppen.

Læs også:Christian Nørgaard imponeret af Brentford: Mere end et springbræt

- Nu er vi nået til et sted, hvor vi har store mængder værdi i holdet, og vi er gode nok til at kæmpe i toppen af ligaen, siger danske Rasmus Ankersen til TalkSport.

Klubben har flere danske spillere på holdet, blandt andre Christian Nørgaard og Mathias Jensen. De to kom begge fra ophold i klubber, hvor det ikke gik som håbet. Nu er de i form og spiller godt, og det nyder Brentford godt af.

Håbet for Rasmus Ankersen og den Mathew Benham-ejede klub er, at man en dag kan tage det helt store skridt og rykke op i Premier League. Men det bliver svært, fordi økonomien er svær for de mindre klubber, der spiller i den næstbedste række.

- Premier League er meget mere lige for alle, fordi der er tv-penge. I det lys kan man sige, at Championship formentlig er den mest uretfærdige liga i verden.

- Det vil være nemmere at forblive i Premier League end at sikre sig oprykning til Premier League.

Læs også:Efter Thomas Frank-forlængelse: Brian Riemer forlænger i Brentford

- Vi er altid åben for at lave gode aftaler. Hvis vi er i stand til at erstatte en spiller med en bedre spiller og betale mindre, gør vi det.

- Jeg tror ikke, den model ændrer sig, men vi vil være i en meget bedre finansiel situation.

- Man kan sige 'nej' - man behøver ikke sælge. Man har en meget mere stabil pengestrøm, siger Rasmus Ankersen.

Brentford har ud over de førnævnte danskere også Henrik Dalsgaard, Mads Bech Sørensen, Mads Roerslev, Luka Racic og Emiliano Marcondes i førsteholdstruppen. Mads Bech Sørensen er dog udlejet for tiden.

Læs også:Thomas Frank ikke begejstret efter pointdeling: Vi ville have tre point

Læs også:Avis: Brentford dropper Emre Mor

Læs også:Jürgen Klopp håber på trio til Manchester United-kamp

Superliga

Mere Superliga

Fokus