Robertson og Mané redder dagen: Liverpool sikrer sen sejr i overtiden

Liverpool havde held med at hive alle tre point hjem mod Aston Villa i en kamp, der længe lignede et nederlag.

Lørdag lignede dagen, hvor Liverpools ubesejrede stime skulle brydes,  men ganske kendetegnende for The Reds' sæson, så formåede man alligevel at slide sig til et vanvittigt 2-1 resultat i overtiden.

Det vil de fleste Liverpool-fans formentligt prise sig lykkelig for, for spillet var ikke noget at skrive hjem om, selvom Sadio Mané  Sadio Mané havde kampens første store chance.  Men senegaleseren headede forbi stolpen, og kort tid efter blev The Reds fanget på det forkerte ben, da de tog sig en defensiv blunder.

Derfor havde The Villans succes med at danne en overtalssituation ved bagstolpen på en dødbold, og så kunne Mahmoud "Trezeguet" Hassan" prikke bolden mellem benene på en hjælpeløs Alisson.

Der var tvivl om, hvorvidt egypteren var offside eller ej, men VAR-dommerne valgte at lade målet stå.  Liverpools eget syvsoveri i feltet var altså skyld i, at hjemmeholdet kom i front, men The Reds kunne ikke gøre alverden, da Firmino kort tid efter fik sit udligningsmål underkendt.

Linjedommeren var hurtig til at løfte flaget og dømme den brasilianske angriber offside, men videosekvensen, som efterfølgende blev vist på tv - og i VAR-rummet - viste umiddelbart, at Liverpool-angriberen var onside.  Målet blev dog underkendt.

Efter pausen fortsatte Liverpool selvfølgelig med at presse på og belejrede i store perioder hjemmeholdets felt.  Men Tom Heaton var konstant på pletten mellem stængerne for Aston Villa, og Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino virkede uvant uskarpe.

Samtidigt kæmpede Aston Villa med næb og kløer, og forsvarskæmperne Tyrone Mings og Björn Engels kastede sig heroisk ind i adskillige tacklinger og blokeringer i sidste sekund.

Det har andre hold også gjort mod Liverpool denne sæson for så at smide føringen eller det uafgjorte resultat til sidst.  Sådan gik det også i dag.

Liverpools sædvanlige målscorere havde sig som sagt en offday, men ved bagstolpen dukkede Andrew Robertson pludseligt op på et velslået indlæg, og så stod der 1-1.

Det så ud til, at det skulle blive slutresultatet,  men i kampens døende minutter var det denne lørdag blevet Sadio Manés tur til at redde The Reds en sejr i overtiden, da han fik en hæl på et indlæg.

Dermed sørger Liverpool for at holde forspringet til Manchester City.