• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Rooney banker i bordet: De sidste par dage har været en skændsel

Foto: Getty Images

Den engelske legende er surover, hvordan de sidste par dage er blevet håndteret i engelsk fodbold.

Af Kenneth Jensen

Der er krise alle steder, og også i engelsk fodbold forsøger man nu at finde ud af, hvordan man skal få løst de økonomiske problemer forbundet med coronavirus-krisen.

Legenden Wayne Rooney, der nu spiller for Derby, er dog slet ikke tilfreds med, hvordan man fra Premier Leagues side har håndteret snakken om lønnedgang.

I en klumme i Sunday Times skriver den tidligere landsholdsanfører, 34 år:

- At Premier Legaue bare annoncerer, at sådan et forslag er på plads, øger presset på spillerne, og efter min mening gør det det til en situation, hvor der kun er tabere. Hvis spillerne kommer ud og siger, at de ikke kan gå med til det, eller at de ikke er villige til at skære 30 procent af lønnen - selv hvis det økonomisk vil ruinere nogle - vil det ende med at blive set, som at de rige spillere ikke vil tage en lønnedgang, skriver Wayne Rooney og forklarer videre:

Læs også:Arteta er rask efter coronavirus: Jeg savner at holde om dem, jeg elsker

- Det virker underligt, for alle andre beslutninger har man formået at holde bag lukkede døre, men det her kom meget hurtigt frem.

- Hvorfor? Det føles, som om spillerne skal føle skam for at forcere dem op i et hjørne, hvor de skal samle regningen for de tabte indtægter op.

 Lige nu er spillerne og Premier League ikke blevet enige om lønnedgangen, selv om Premier League har meldt ud, at spillerne skal 30 procent ned i løn. Diskussionerne fortsætter den næste tid.

- Den måde, det er blevet håndteret de sidste par dage, har været en skændsel.

Læs også:Engelsk klub i dialog med en af verdens rigeste mænd

- Jeg forstår, at spillere er godt beltate og kan opgive nogle pnge. Men det her burde blive gjort fra case til case. 

- Klubber burde sætte sig ned med alle spillere og forklare, hvad der var brug for at spare for at overleve. Det ville spillerne acceptere.

- Én spiller ville måske sige, at han havde råd til at gå 30 procent ned i løn, mens en anden ville have råd til fem procent.

- Personligt har jeg ikke noget problem med, at nogle af os skal betale mere. Det mener jeg ikke kommer til at skabe problemer i omklædningsrummet, skriver den 34-årige englænder.

Læs også:10 Premier League-profiler, der aldrig har vundet et mesterskab

Læs også:Holdkammerat om Bruno Fernandes: Han bliver en klublegende

Læs også:Demokrati i Premier League: Afstemning kan koste Liverpool mesterskabet

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.