Et morsomt billede illustrerer, hvilken charme FA Cuppen har: Se, hvordan det ser ud, når Jürgen Klopp giver interview inden Liverpools kamp mod League Two-mandskabet Exeter City i FA Cuppen, der er i gang netop nu.

FA Cuppen er noget helt unikt. Det må være verdens bedste pokalturnering. Modsat eksempelvis Italien og Spanien forholder det sig i FA Cuppen sådan, at alle kan møde alle. Der er ingen seedning. De største mandskaber tiltræder tidligt i turneringen, nemlig i 1/32-finalen. 64 hold er at finde, når 20 mandskaber fra Premier League og 24 fra The Championship tiltræder den glorværdige turnering. I og med at alle kan møde alle, og ingen af de store hold har fordel af at få hjemmebanefordel - som det eksempelvis er tilfældet i den italienske pokalturnering, hvor det bedst rangerede hold målt ud fra ligaplacering sæsonen forinden altid har hjemmebanefordel indtil semifinalen, hvor man spiller ude og hjemme - er der altid små hold, der kommer til at overraske. 

I 1/32-finalen er det lavest rangerede hold Eastleigh, der møder Bolton fra The Championship. Eastleigh er til daglig at finde i den femtebedste række. Pudsigt nok er der faktisk flere hold at finde fra den fjerdebedste række end fra den tredjebedste i 1/32-finalen i FA Cuppen: Der er 10 fra League Two, ni fra League One. 

Et af de hold, der hører hjemme i League Two, er Exeter City FC. De spiller lige nu mod Jürgen Klopps Liverpool, og her får du et smukt billede af, hvordan det ser ud, når der er FA Cup-bold i det engelske:

SENESTE NYT...
OP | NED