Southampton snydt for choksejr i overtiden - Leicester sejrede sikkert

Seks minutter inde i overtiden snød Arsenal Pierre-Emile Højbjergs Southampton for sejren, mens Kasper Schmeichels Leicester ikke havde de store problemer mod Brighton. Norwich tog tre vigtige point i bundkampen mod Everton

Der var igen danskere i aktion, da der lørdag eftermiddag blev spillet kampe i Premier League. Blandt andet i London, hvor Arsenal tog imod Southampton med Pierre-Emile Højbjerg på banen som anfører.

Det blev en dramatisk kamp, hvor det indtil dybt inde i tillægstiden lignede en overraskende sejr til gæsterne. Allerede efter otte minutter kom Southampton foran, da Danny Ings udnyttede et øjebliks komplet uopmærksomhed i Arsenal forsvar efter et frispark. Han løb alene mod mål, og sendte bolden i nette via den nærmeste stolpe.

Kun ti minutter senere tik Arsenal udlignet, da Alexandre Lacazette med en tør flugter i feltet satte udligningen ind. Efter 71 minutter fik Southampton et straffespark, som James Ward-Prowse tog sig af. Det gjorde han ikke særlig godt, da det blev reddet af Arsenal-keeper Bernd Leno, men Ward-Prowse var selv over returen og gjorde det til 2-1.

Det lignede kampens resultat indtil det 96. minut, hvor Alexandre Lacazette fik jublen til at bryde ud på Emirates Stadium. Et indlæg fra venstre endte hos den franske angriber, som havde tid til at tæmme bolden inden han gjorde det til slutresultatet 2-2.

Derfor fik Southampton ikke tre tiltrængte point til bundkampen, hvor de ligger næstsidst. Arsenal ligger på syvendepladsen.

Også i Brighton var der en dansker i aktion, da Leicester som sædvanlig havde den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel på mål. Han kunne fra sin ende af banen se Ayoze Peréz bringe Leicester i front efter 64 minutter efter flot forarbejde af Jamie Vardy. Netop Vardy slog sejren fast efter 82 minutter, da han scorede på et straffespark.

Dermed er Leicester stadig placeret på en imponerende andenplads i tabellen med otte point op til førerholdet Liverpool, mens Brighton frister en tilværelse på 12.-pladsen.

Der var bundbrag på Goodison Park, hvor Everton tog imod Norwich med den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki. Her vandt Norwich for første gang i mere end tog måneder, da de på mål af Todd Cantwell og Dennis Srbeny vandt 2-0. Teemu Pukki stod for oplægget til Cantwells 1-0-scoring.

Norwich er trods sejren stadig under nedrykningsstregen, men med kun et enkelt point op til Aston Villa på 16.-pladsen. Everton har til gengæld kun fire point ned til Norwich.

I de sidste eftermiddagskampe vandt Burnley med 3-0 over Watford, Wolverhampton vandt 2-1 over Philip Billings Bournemouth, mens ubesejrede Liverpool vandt med 2-1 over Crystal Palace. Den sidste kamp kan du læse meget mere om her.