Southampton tabte igen - Burnley storsejrede over West Ham

Southampton var uden Pierre-Emile Højbjerg med med Jannik Vestergaard på banen, da de tabte bundbraget mod Everton

En hjernerystelse pådraget på træningsbanen holdt Southamptons danske kaptajn, Pierre-Emile højbjerg, ude af lørdagens opgør mod Everton, hvor Jannik Vestergaard dog var med fra start.

Her fortsatte den dårlige stime for Southampton, da de på hjemmebane tabte med 2-1 i den vigtige bundkamp mod de blå fra Liverpool. Allerede efter fire minutter bragte Tom Davies gæsterne foran efter et hjørnespark blev forlænget til bagerste stolpe, hvor Davies stod klar til at heade bolden ind til 1-0.

Southampton fik udlignet fem minutter efter pausen, da Danny Ings let kunne sende bolden i mål til 1-1 få centimeter fra målstregen. Med et kvarter tilbage knækkede Richarlison dog danskerklubben, da han ved bagerste stolpe flugtede et flot indlæg fra Djibril Sidibé i nettet til slutresultatet 2-1.

Det var syvende kamp i streg uden sejr for Southampton, som stadig er at finde under nedrykningsstregen med otte point, hvilket betyder tre point op til redning. Netop nedrykningsstregen fik Everton lagt lidt afstand til med sejren, som sender dem op på 13.-pladsen med 14 point.

Samtidig tog Burnley hjemme imod West Ham, og her blev London-klubben sendt hjem med et klart nederlag. Mål af Ashley Barnes og Chris Wood og et selvmål af West Ham-keeper Roberto Jimenez efter pausen sikrede Burnley en sejr på 3-0, som sender Burnley op på niendepladsen. West Ham på 16.-pladsen må stadig kigge sig over skulderen i nedrykningskampen.

Længere nordpå var der også Premier League på programmet i Newcastle, som tog imod Bournemouth. Her kom gæsterne foran efter et kvarter på mål af Liverpool-lejesvenden Harry Wilson.

Den føring blev udlignet få minutter før pausen af DeAndre Yedlin, inden Ciaran Clark syv minutter efter pausen afgjorde kampen til Newcastles fordel med sin scoring til 2-1. Sejren bringer Newcastle op på 11.-pladsen og en del af den tætte midtkamp i Premier League. De har 15 point, to færre end dagens modstander Bournemouth på syvendepladsen.