• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Torsten Kjems Hansen

Spillerne i traditionsklub går ned i løn og sikrer 272 ansatte

Spillerne i traditionsklub går ned i løn og sikrer 272 ansatte
Foto: Getty Images

Spillere og trænere i den tidligere engelske mesterklub, Leeds United, sikrer lønnen til 2732 administrativt ansatte i klubben.

Af Torsten Kjems Hansen

I mens ingen af de danske Superliga-klubber endnu har præsenteret lønnedgang for spillerne som et greb til at komme sikkert gennem den økonomiske krise, der spreder sig på grund af corona-krisen melder flere og flere klubber om tiltaget uden for Danmarks grænser. 

Nu er den ambitiøse Championship-klub Leeds United også klar med en besked om, at spillerne, trænerne og staben er klar til at acceptere en midlertidig lønnedgang. Det tiltag sikrer 272 administrativt ansatte i klubben deres fulde løn i den økonomisk trængte periode. 

Læs også:Eden Hazard indrømmer: Det har været en dårlig sæson

- Leeds United er som en familie, hvilket er en kultur, der er skabt af alle i klubben - fra spillerne over bestyrelsen til fansene på tribunerne. Vi ser ind i usikkert land, så det er derfor vigtigt, at vi alle står sammen, så vi sammen sikrer, at vores klub kommer sikkert gennem denne periode og slutter sæsonen, som vi alle håber. I mellemtiden skal vi vise os som en enhed og lytte til myndighedernes råd og vejledning i kampen for at besejre denne virus, lyder det det i en fælles besked fra spillertruppen.

Fodbold-direktør i Leeds, Victor Orta er stolt at sine spillere. 

Læs også:Krisen kradser: Men Superliga-klubberne ser bort fra lønnedgang

- Mine spillere har demonstreret et utrolig fællesskabsfølelse, og jeg er stolt at deres tiltag. Til Marcelo (træner Marcelo Bielsa, red), hans stab og alle spillerne vil jeg sige mange tak for at sætte den bredere interesse først og tage sig af "familien." Nu er det tid til fokusere på den offentlige sundhed, og når samfundet er sikkert, at gøre det arbejde færdig, som vi har påbegyndt.

Leeds fører The Championship med syv point ned til nummer tre i tabellen. De to øverste i tabellen rykker direkte op i Premier League, og med bare ni spillerunder tilbage, ser det godt ud for den tidligere mesterklub - såfremt at sæsonen bliver genoptaget og spillet færdig. 

Læs også:For første gang i fem år: Underskud i AC Horsens

Læs også:Superliga-træner håber: Klar til at spille hver anden dag

Læs også:Sådan rammer coronaen Premier League: Norwich

Læs også:Engelsk klub-ejer: Gik efter både Ibrahimovic og Cavani

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020