• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mads Bye Marboe

Suveræne Liverpool øger afstanden til Leicester

Foto: Getty Images

Liverpool vandt torsdag aften 0-4 over Leicester og udbygger føringen i Premier League til 13 point.

Af Mads Bye Marboe

Inden sæsonen gik i gang var der formentlig ikke mange, der havde regnet med, at Leicester ville være nærmeste konkurrent til Liverpool i toppen af Premier League efter de første 18 kampe.

Men det var imidlertid virkeligheden inden Boxing Day-opgøret torsdag aften, hvor Kasper Schmeichel og co. fik besøg af Jürgen Klopps suveræne mandskab.

I starten af opgøret var et par personlige fejl lige ved at blive dyre for hjemmeholdet, og Jordan Henderson var ikke langt fra at bringe Liverpool i front efter et kvarter, hvor den engelske midtbanespiller fik fat i en skidt Leicester-aflevering.

Henderson fik dog afrettet sin afslutning, som gik forbi målet.

Læs også:Højbjerg assisterede i stor Southampton-skalp

0-1 blev det til gengæld efter 31 minutter, hvor Roberto Firmino fik passeret Kasper Schmeichel. Trent Alexander-Arnold slog et skarpt indlæg mod bagstolpen, hvor den brasilianske angriber kom løbende og headede opgørets første scoring i nettet.

Få minutter senere slap Sadio Mané alene igennem med Schmeichel og skulle have udbygget føringen. Han sparkede imidlertid lige på danskeren, der var kommet hurtigt ud af sit mål.

0-1 var stillingen derfor ved pausen.

I starten af anden halvleg fik Roberto Firmino den første store mulighed, men så småt begyndte hjemmeholdet også at vise tænder for første gang i kampen.

Læs også:Calvert-Lewin forløste Everton i Ancelotti-debut

Efter 70 minutter dummede Caglar Söyüncü sig dog, da han havde armen på bolden i eget felt, og så fik James Milner chancen fra ellevemeterpletten. Den rutinerede midtbanemand konverterede sikkert og udbyggede føringen.

Nu var hjemmeholdets spillere ramte, og få minutter senere gik det igen galt.

Alexander-Arnold fandt plads i højresiden, og med et fladt indlæg spillede han Firmino fri centralt for mål. Han tog en enkelt berøring og sparkede bolden sikkert i mål. 0-3 til Liverpool.

Alexander-Arnold havde i det 78. minut sidste fod på, da højrebacken sparkde bolden igennem benene på Ben Chilwell og forbi Kasper Schmeichel.

Og sådan sluttede det, da Michael Oliver blæste af efter de 90 minutter. Liverpool udbygger dermed føringen til Leicester på andenpladsen til 13 point. Hvis Manchester City fredag formår at besejre Wolves, vil forspringet dog blot lyde på 11 point.

Læs også:Italiensk medie: Ibrahimovic klar i Milan om få dage

Læs også:Valverde runder Barcelonas 2019 af: Liverpool-nederlaget var hårdt

Læs også:Lykkelig Ancelotti: Det var specielt for mig

Superliga

Mere Superliga

Fokus