Swansea væk fra bunden efter tiltrængt udesejr

Swansea City rykker længere væk fra stregen efter 1-2 sejr ude over Everton, der til gengæld er i store problemer.

Der var meget på spil, da Everton søndag havde besøg af Swansea i Premier League. Gæsterne kunne med sejr spille sig fire points fri af nedrykningsstregen, mens Everton var uden sejr i fire kampe på stribe, og rykker nærmere bunden. En bund som Everton nok skal tage seriøst efter 1-2 nederlag søndag.

Kampen fik en livlig start. Efter fem minutter var Muhamed Besic millimeter fra at bringe Everton foran, men misbrugte akkurat sit forsøg. I stedet kom Swansea foran, da keeper Tim Howard rundet et kvarter begik straffespark. Fra 11 meter stod Gylfi Sigurdsson klar, og islændingen bragede bolden i kassen til 0-1.

Everton kom dog tilbage i kampen ti minutter efter. En bold i feltet blev rettet af af Jack Cork, der uheldigt måtte se bolden med kurs mod eget net. Gæsterne fra Swansea kunne dog alligevel tage føringen med til pausen. Neil Taylor satte Andre Ayew flot op, og med et godt hug sikrede han 1-2 stillingen ved pausen.

Wayne Routledge åbnede anden halvleg med et bud på 1-3, men Tim Howard tog fra i målet. I den anden ende havde Everton mere end svært ved at omsætte spil til chancer, men i de døende minutter kom hjemmeholdet alligevel tæt på udligningen. Først testede Romelu Lukaku flot Fabianski i målet, inden Seamus Coleman i sidste minut kunne se sit forsøg gå marginaler forbi opstanderen.

1-2 blev dog cifrene på Goodison Park, hvor Everton nu er uden sejr i fem kampe på stribe, mens Swansea har vundet to i træk.