• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mads Aagurd

Tottenham-profil spår flere Premier League-straffespark

Jan Vertonghen er sikker på, at indførslen af VAR i Premier League vil betyde flere straffespark og ændret spillestil for forsvarsspillerne.

Af Mads Aagurd

Video Assistant Referee er allerede en realitet i Champions League, og fra næste sæson bliver det også implementeret i Premier League. I tirsdagens Champions League-brag mellem Tottenham og Manchester City fik gæsterne et tvivlsomt straffe af VAR

Danny Rose tog hånden til hjælp, da han forsøgte at blokere bolden. Heldigvis for Tottenham formåede Hugo Lloris at redde Sergio Agueros straffespark, men Tottenham-profilen Jan Vertonghen spår, at der kommer mange flere straffespark i Premier League i de kommende år.

- Så mange ting ligner straffe i slow-motion. Jeg tror, at vi er nødt til at ændre den måde, vi forsvarer på. Hvis man ser noget 20 gange i slow-motion, vil det give mange flere straffespark. I Premier League vil du se 20, 30, 40 mere straffe i de næste år, siger han til The Guardian.

Vertonghen frygter, at det går for hårdt ud over forsvarsspillerne, som ikke længere tør forsvare på samme måde på dødbolde, ligesom de vil tøve med at kaste sig ned i afslutninger, som det var tilfældet for Danny Rose tirsdag aften.

Den belgiske profil understreger samtidig, at VAR bringer gode ting med sig, men det tager også noget væk fra spillet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus